Dels models eivissencs d’anit a l’Entrà de la Mare de Deú de l’Oreto de hui

0
666
La festa eivissenca d’anit

Els models eivissencs que lluiren, anit,  centenars de veïns de l’Alcúdia que ballaren al ritme de l’oquestra Platino donen pas hui diumenge a l’Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto, un dels actes més esperats pels alcudians del calendari de les seues Festes Majors.

Cabuts, gegants junt els grups de ball de les pastorets, Els Negrets, Arquets, Carxofa, Grups de Dansa, Els Tornejants i Dansadors eixiran a les 6 d’esta vesprada de l’Hort de Manus per entrar al poble, com diu la tradició, i recòrrer els principals carres i places d’este municipi riberenc.

.- Diumenge, 7 de setembre – Dia de L’Entrà de la Mare de Deu, La Vespra de la Festa Major

10,00 h.- Concentració i exhibició de cavalls, al costat de l’Escola Infantil Municipal.

18,00 h.- Des de l’Hort de Manus, inici de la tradicional, “Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto”, amb la participació dels cabuts i gegants, tabaleters i dolçainers, comparses de Pastorets, Els Negrets, Arquets, Carxofa, Grups de Dansa, Els Tornejants i Dansadors, a més

dels personatges del Pregoner: Nacho Orquín Garcia, Pelegrí: Joaquín Puig Penalba i Maria: Paula Cerdà Cruzà.

Els porta-penons de l’entrada de la Mare de Déu d’aquest any seran:

Josep Miquel Martínez, Joan Martínez Miquel, Alba Olivié Pla i Alba Escoms Merino.

Quan arribe la Mare de Déu a la plaça del País Valencià tindrà lloc l’Acte de Donació de la Imatge de la Verge al poble, amb els tradicionals parlaments escrits el 1955 per Inocenci Signes.

A continuació, la Mare de Déu serà traslladada a l’Església per l’alcalde de l’Alcúdia i

el rector de la parròquia.

24,00 h.- Festa de disfresses, a la plaça Tirant lo Blanch, amenitzada per l’orquestra “La Pato”, l’última d’aquestes Festes Majors.

A les 2 de la matinada es farà el lliurament de premis a les millors disfresses d’enguany.

Totes les colles disfressades que vulguen optar a premi hauran de passar per la plaça Tirant lo Blanc entre la 1 i les 2 de la matinada.

I a l’Àgora Jove, a partir de la 1 de la nit, 100% Patxanga , 100% Èxits.

Amb els Dj’s : Manué, Paco Flity i DSK, l’última nit de festes a l’Àgora.

.- Dilluns, 8 de setembre – “Dia de la Festa Major de L’Alcúdia”

09,00 h.- Volteig general de campanes i despertà de carcasses que anunciaran l’inici del dia de la festa major del nostre poble.

13,00 h.- Picadeta de cacaus i tramussos a la plaça del País Valencià, organitzada per la Colla festera “Tot x l’Aire” i patrocinada per L’Alcúdia Qualitat.

14,00 h.- Els festers “Tot per l’Aire”, el regidor de Festes Josep Arocas, l’alcalde de l’Alcúdia Robert Martínez, i Vera Boix, prendran foc a la Traca Quilomètrica, patrocinada per la Diputació de València.

Començarà a la plaça del País Valencià, seguirà per l’itinerari de costum, iacabarà al col•legi Batallar on s’encendrà una monumental i tronadora mascletà.

20,00 h.- Processó de la venerada imatge de la Mare de Déu de l’Oreto.

En acabar, cap a les 10 de la nit, per acomiadar les festes de 2014, es dispararà el Castell de Focs Artificials, a càrrec de la Pirotècnia Crespo.


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here