Alumnes i mestres acodixen amb banyador al Víctor Oroval per protestar contra el calor

34
1308
Mestres,alumnes i mares este matí a les portes del Víctor Oroval

Alumnes i mestres del col.legi públic Víctor Oroval de Carcaixent han acodit este matí amb banyadors, ventalls, ruixadores i neveres al centre com a mesura de protesta en considerar que les aules «no estan preparades per suportar les altes temperatures que es registren».

L’AMPA del centre ha manifestat, en un comunicat, que es tracta «d’una acció reivindicativa de protesta per les inasumibles condicions del personal docent» i dels «xiquets i xiquetes que han d’acodir a classe».

Les mares i els pares s’han plantejat la possibilitat de «no dur els xiqueta a l’escola fins que baixen les temperatures a més nivells més acceptables (el sentit comú ens diu que 27º)». I a més han enviat un escrit a la conselleria d’Educació en el que denuncien la situació i reclamen «els aires condicionats per a totes les aules».

34 Comentarios

  • Esa nevera del campin es como la que tenia mi abuelo que en Paz descanse , del mismo color y todo , son mas buenas que las que hacen aora y si ese maestro no se puede pagar una nueva por el sueldo tan bajo que tienen los maestros por que lleban años conjelandolo , hace muy bien en gastarla , no todos pueden pagarse una nevera nueva como los que se meten en la politica

   • Pero esa no es la escuela de los adultos nueva , es una de Carcajente ¡ ya decia yo que no estava tan bonito como la que han hecho aqui en Alzira ! ¿entonces ese maestro tan bien es de la de adultos ? es que yo lo vi alli cuando fui a informar me de la matricula y en las afotos de la escuela de adultos tan bien esta

 1. jajjajajajjajajjajajajjaj, que bueno y que poco trabajo tienen los profesores del Víctor Oroval, justo el colegio que tiene aire acondicionado en todas sus dependencias incluso en la última planta que no se usa, y como usan a los niños como si fuesen infantería…, luego hablan de fracaso escolar, quizás si en vez de dedicarse a lo que se dedican, se dedicasen a dar clase igual el nivel del alumnado subía

  • Cristian crec que coneixes poc el Víctor Oroval. L’escola té planta baixa i tres pisos. Sols hi ha aire condicional al segon pis i en dues aules del tercer pis (en totes elles es dona classe). El primer pis i la planta baixa són aquest dies una sauna escolar (28 i 29 graus a les 9 del matí i 31 i 32 a les 12h.). Et convide a que vingues i ho pugues comprovar.
   Per cert si t’acostes, et puc ensenyar els registres de temperatures de l’any passat a setembre. El dia 9-9-2013, a les 9h. teniem 23 graus (5 menys que el dia 3).
   Per altra banda Cristian han estat les famílies i l’AMPA de l’escola la que ha proposat les accions de denúncia que tu fàcilment critiques.Totes les imatges estan fora del recinte escolar i estan fetes amb el consentiment dels pares i mares.
   Sols una recomanació final, Cristian no sigues conseller d’Educació, per favor.

 2. Em pareix molt be totes les reivindicacións, si son justes- Estan en el seu dret. Pero…. i quant es parla del fracas escolar en españya…no es manifesten…Segur que si es que manen en la Generalitat foren del partit de alguns mestres no reivindicarien tant.

  • Vicent que poc informa’t estàs del nostre centre, pot ser siguem dels únics centres que no fallem mai a cop manifestació, vaga, concentració o protesta per tal de millorar l’ensenyament públic, valencià i de qualitat, siga qui siga el que mane. Si tingueres l’estadística dels últims 30 anys de gent que s’ha preocupat per manifestar-se en el nostre centre i et parle de professionals de l’ensenyament, famílies i alumnat cauries de cul. així que les paraules ja saps on pots guardar les

  • Ara toca parlar ara de fracàs escolar (i desviar el tema) o de condicions per assistir a classe?
   Si vols parlar de fracàs escolar et pots mirar el treball de Vicent Bataller
   «EL SISTEMA EDUCATIVO ESPAÑOL Es el 2º mejor del mundo, que garantiza la equidad, solo por detrás de Finlandia»
   https://dl.dropboxusercontent.com/u/54111601/documentos/soy%20p%C3%BAblica/informes%2C%20manifiestos/MENTIRAS%20SOBRE%20NUESTRA%20ESCUELA%20P%C3%9ABLICA.pdf
   I quan acabem tornem a parlar de les condicions en les que els nostres menuts han d’anar a classe.

 3. Que cara mes dura que tenen estos Mestres, no se si mereixen portar el nom de mestre. Poc me agradaría portar a un fill meu a un colegi com este.

 4. Sols les persones que ens coneixen en el dia a dia saben el que treballem o deixem de treballar. Sols les families que ens confien als seus fills i filles any darrere d’any saben i poden parlar del qué i del com tractem als xiquets i xiquetes en el nostre cole.
  Ara si a tu el que et molesta és que es denuncien les deficiències i improvisacions perque eres de la colla» SI SEÑOR , SI SEÑORA » al menys respecta actuacions DIFERENTS a les teues, sense faltar a tot un colectiu que es dedica en cos i ànima al seu treball de mestre/ a i a més i més els encanta.
  Has parlat de tot sense tindre coneixements de res fins i tot del fracàs escolar ( has vist els resultats de les proves diagnostiques?) fas uns juins de valors que fan aigua per tots els costats ja que no estan bassat en res.
  Per acabar pots passar quan vullgues per veure i contar les aules en aire, sense aire, la potencias dels automàtics , el que es pot gastar i el que no d’eixe tema si que pots fer-te una idea dels altres ho veig dificil.

  • Crec que esteu desviant el tema, a la nostra escola els pares i mares estan molt preocupats per les condicions ambientals a les que sense «voler» estem portant als nostres menuts, són les famílies les que demanaren que alguna cosa haviem de fer, i així s’ha fet, i com no el nostre claustre s’ha unit a la proposta. Al nostre centre hi ha aules on hi ha aire condicionat, sí, però no a totes les aules on s’està donant classe i si tots els aires es posen a l’hora en marxa, bota l’automàtic. Les imatges no son més que per a evidenciar que no estem conformes amb portar als nostres fills a l’escola amb aquestes altíssimes temperatures (a 32º no es pot treballar, són menors, molts d’ells molt menuts 3-4-5, els xiquets tenen calor, hi ha més de 20 xiquets per aula i els nanos estan molt alterats…)

 5. Pos si , teniu raó, un AMPA compromesa amb l’educacio dels seus fills , no sol com a mera espectadora sino treballamt costat a costat amb propostes i inicitivaves, sempre amb l’objectiu d’aconseguir una educació de més qualitat.
  Segur que si formaren un partit politic seria molt millor que alguns que actualment estan en les llistes.
  Ciudadano Keane la politica evidentment te la deixe per a tu.

 6. Primero que nada decir que si se da clase en todas las aules no me salen las lineas escolares, segundo, si cada vez que hace calor tuviesemos que parar las clases no comenzariamos hasta noviembre, estoy seguro de que ha sido a peticion del ampa y los padres, però como apunta willy en el anterior comentario de las ampas han salido notables politicos del bloc actual, el ampa y los profesores, són una extension mas de un grupo político, que utiliza a los alumnos como fiel infanteria, insisto menos quejarse por nimietats y mas trabajar, porque si tan buen nivel escolar hay, porque cae tanto la matricula?

 7. Y digo yo,si hibiesen comenzado las clases el 14 como antes y con estas temperaturas tambien hibiesen montado esta movida, y digo yo si a final de mes en el veranillo de San Miguel hace esta calor, no se dara clase,…creo que los profesores llevan mal que de los tres meses de vacaciones que tenian ahora solo tengan dos y medio,…, aquel dicho faena de capellà, sueldo de ministre y vacacions de mestre, puede resumirse en treball de mestre porque siempre estan de huelga, sueldo de mestre tambien porque no esta mal lo que cobran y vacacions de mestre porque no esta mal sus vacaciones…

 8. així!!!! sempre al capdavant de les reivindicacions. La calor és insuportable i els xiquets es senten afectats en el seu rendiment. Començar el 3 de setembre hA segut una bogeria

 9. soc professor de batxiller i els meus fills van al Víctor.sino confiara amb vosaltres no anirien ahí, clar esta. Sols vos demane que no entrem a justificar-nos davant de gent que ignora el funcionamient del col.legi, i quines ideologíes pot tindre cadascu. No val la pena aguantar alusions amb cert to de menyspreu. Gràcies per formar els meus fills.
  Ah, soc totalmente apolític!

 10. Estic indignada dels comentaris q fa gent sense coneixer el nostre VICTOR OROVAL.
  Mira….willy tingam els millor mestres, ja voldries tu tindrels per als teus fills .
  Com a mare de alunme del victor , estic encantada amb els mestres i les seues maneres, sempre conformes en els pares i l’ampa.
  Aleeeee….ja ma quedat agust. (Xelo)

 11. Hola, soc mare de tres xiquets de eixa escola , de l’AMPA I estic al consell escolar I vos asegure que els mestres treballem com a lo que son «MESTRES». Es deixen la pell en el que siga menester I lluiten per l’escola, per l’educació I per els alumnes.
  Qui no seu crega que vinga a visitar-nos.
  I per finalitzar com a membre de l’AMPA vos puc asegurar que cadascú te uns pensaments que compartim I devatim sense tindre rencor algun siga el que siga I lluitem per l’escola pública I els seus drets.
  AMUNT EL VICTOR OROVAL. Gracies

 12. Sóc mare i membre de l’Ampa del Víctor Oroval.
  En primer lloc dir que, tinc les meves idees polítoques, clar
  que si, però no hem sent representada per cap formació política.

  Dit açó, que protestem……..clar q si!!! Cap autonomia ha començat el curs, sols al País Valencià, on la nostra climatologia es de molta calor i mes humetat. No es el mateix, quan parlem de persones adultes q quan es tracta amb xiquets.
  El meu fill no acudí a l’escola per aquest motiu, i pot ser aquesta setmana tampoc, per què? Doncs, hem preocupa la seva salut, ja q cal recordar que 2 xiquets han patit desmais per colp de calor. I per últim, igual q Diego, convidem a la ciutadania svisitar el nostre cole.
  Se m’oblidaba, com que també hem preocupa el fracas escolar, sempre duré al meu fill a aquest cole, i el recomanaré a qualsevol persona, gràcies

 13. «Per sempre mestra», que sort que tens que no pertanys a la colla del «si señor» «si, señora». Jo no puc reivindicar moltes coses per que si parle me’n vaig al carrer, saps?. I mes valdria que que ja que podeu fer tu i els del teu grup «actuacions» diferents, anareu al circ.
  Dona vergonya vore que quan un es funcionari de carrera,,, (de carrera perque s’ha afanyat en aconsseguir-ho) , i hi ha de molt bons!!!, es dediqueu a fer mamarraxaes com aquesta i desperdicieu la oportunitat de fer-ho be. Perquè no feu una vaga i aixina no cobreu?. No, es millor fer us dels xiquets i xiquetes per a que vos recolzen Jo també soc mestra, pero del «si, señor».

 14. L’AMPA d’aquest col.legi no fa publicitat de ningun parit politic, pense que tots tenim dret a defendre els nostres pensars ja que estem a un país democratic i aquestos mestres no utilitzen als xiquets per a fer publicitat ni ninguna cosa, els xiquets també es queixen de les altes temperatures, els que estan a la conselleria b els seus aires acondicionats i les seues oficines segur que no tenen calor, deurien de administrar millor els diners públics i gastarlos per a habilitar millor les aules, no per a la fórmula 1 ni coses de eixes que el unic que fan es endeutar-nos.
  I vosaltres que penseu? Aneu a quedar-se a casa quiets sense fer res? Sense defendre els vostres drets? Qui fa publicitat a qui callant?
  Vos recorde q la llei diu q la máxima temperatura a una aula ha de ser 27graus i un percentaje de humetat del 70% i aquestos valors es sobre pasen.

 15. He llegit aquesta noticia a diferents mitjns i segons he pogut entendre, és una acció promoguda per l’AMPA i no pels Mestres, malgrat s’hagen adherit a ella la qual cosa seria de lloança que un AMPA i un claustre remen en la mateixa direcció, siga quin siga el camí que desitgen seguir.
  Per altra banda, pensé que l’educació no deu limitar-se a aprendre quants són 2 més 2. A mi molts Mestres m’han ensenyat que eren 4, però amb els anys he vist que 2 més 2 sumen 3 perquè algún corrupte d’aquest país se n’ha endut 1 a la butxaca i sols els professors que m’han ensenyat a pensar m’han ajudat a comprendre les coses que passen.
  Crec que no es pot criticar tan lleugerament un col·lectiu (siga de pares o de mestres) per fer ensenyar als xiquets a queixar-se quan una cosa no els sembla bé, de manifestar el malestar per suportar un calor a les aules que, com explica en el seu comentari Die Gomez, sembla no están preparades per a combatre el calor i crec que té raó doncs la façana té comptats aparells d’aire.
  De borregos seguint el camí que els manen sense plantejar-se el per què ja està massa ple aquest país… i així ens va!!!

 16. Yo tambien tengo hijos que van al colegio y pasan calor, pero opino que hay cosas que arreglar mas importantes, como los libros, el comedor escolar, los horarios… en fin muchas cosas en las que gastaria el dinero antes que en si hace calor o no, yo he ido al colegio y no habia aire acondicionado y tengo 40 años y sigo aqui.

 17. cristian tortosa , Vicent, Willy, Ciudadano Keane: que nivelazo teneis. Que ibais, a las monjas? Lo digo porque las monjitas y los curitas tienen costumbre de adoctrinar a los niños para que no piensen mucho. Así eso del espíritu crítico, ya tal

 18. Em sembla denigrant les crítiques que es fan a l’AMPA, els pares tenen la llibertat de criticar el que no funciona en una escola pública. I em resulta respectable que els mestres facin cas als pares. Jo el que demanaria de ser d’aquest col · legi és que es fes un de nou per les rodalies, solars sobren per aquesta part del poble. Jo sóc de les que s’inauguri en el meu últim curs l’escola i tinc 56 anys.
  Avore si fan una escola nova amb tots els requisits de calefacció i aire condicionat.
  El meu fill va anar a un altre centre però si hagués males condicions també ho hagués denunciat.

 19. Una pregunta que siempre me ha rondado, porque destacados profesores pasados y presentes, del mejor colegio del Mundo como es el victor oroval han preferido llevar a sus hijos a los colegios privados de Carcaixent, no es eso una flagrante contradiccion?, y politizado ese colegio està un rato el 80%de los concejales del bloc de Carcaixent han pateado esas aulas, con eso creo que està todo dicho

 20. Y con esto cierro mis intervenciones porque entre la calor, mirando que se ha escrito y comentando las intervenciones en ribera express seguro que no dan clase, y luego a pagarlo los chiquillos

 21. siseñor…a A la vista del teu comentari voldria dir-te :
  1. No sols tinc jo sort de no pertanyer al grup » SI SEÑOR SI SEÑORA» si no que tu també la tens, perqué tot el que jo reinvindique per a l’escola pública i subvencionada a tu si eres mestra ( no funcionaria ) de segur que et vindrà molt bé. I les vagues que he fet o vaja a fer per convenciment i per creure en una educació millor a mÍ en costaran de la butxaca i tu la tindràs ben quieta, a vorer-les vindre. Pero a diferencia teua jo respectaré qui vol, o qui no vol , qui pot o qui no pot sense dir-los mamarraxos o circenses.
  2. Que sigues mestra del » SI SEÑOR» no justifica eixe rencor cap a altres col:lectius ( funcionaris de carrera) i mai de la vida deuries transmetre eixe sentiment als teus alumnes.
  3. Per últim , mai li digues a un metge o a un mestre, funcionari , perqué no se identificarà els funcionaris son els ( de correus, hisenda, administracions
  publiques..-) als funcionaris mai els abraçaran plens d’alegria pel carrer, als mestres si, perqué la paraula MESTRE te unes altres connotacions . T’anime a que les descobreixques.

 22. Impecable la bona educació i el talant democràtic de la gent del Víctor, fins i tot davant comentaris ignorants q no mereixen massa dedicació.
  Ai, i que trist el comentari de «siseñor», ser mestre és molt més q abaixar el cap. Veus? Si l’educació fos tota pública eixe temor a parlar i debatre idees no existiria.

 23. A Carcaixent hi ha algun Col·legi privat ? Crec que sol hi ha públic i subvencionat. Corregiu-me si estic equivocada.

 24. Tortosa, fes-teu vore. Els comentaris que no coincideixen amb tu estan fets en cap de setmana o fora d’horari escolar. No hi ha que parlar amb tan poca contestacio de dades. Respecta com el respecten a tu

 25. que bonico es que cadascu opine lo que li done la gana. Lo important es respetar als demes, encara que no opinen com tu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here