Sueca acollirà la 27 Volta a Peu el 27-S

0
376

La prova introduïx com a novetat la possibilitat de córrer 20 quilòmetres

Dissabte que ve 27 de setembre, Sueca acollirà la 27 edició de la Volta a Peu, un esdeveniment esportiu organitzat pel Club de Córrer Peus Quets, amb el patrocini i la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sueca. Este matí ha tingut lloc la presentació en la qual han intervingut l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora d’Esports, Teresa Ribes; el president del Club Peus Quets, Ramón Monjo; i el subdirector de la carrera, Juan Antonio Llopis.

La prova, que enguany celebra la 27 edició, està considerada com una de les de major prestigi. “Fa dos anys que vam decidir que tornara a passar pel nucli urbà del municipi, després d’uns anys amb recorreguts pels afores. Volem consolidar un circuit estable de 10 quilòmetres que, com a novetat enguany, quedaran reflectits mitjançant uns taulellets de gres que es van a instal·lar per tot el circuit i que es quedaran per a pròximes edicions”, ha explicat Llopis. El subdirector de la carrera ha explicat també que es tracta d’un circuit pla i mixt, ja que els corredors travessaran el nucli urbà del municipi però també el cordó del riu, “un paratge molt bonic”.

Una altra de les novetats introduïdes enguany des de l’organització, és la possibilitat que es brinda als corredors de córrer una prova de 10 quilòmetres o de 20, segons el nivell del participant. “La prova de Sueca es realitza justament 15 dies abans de la mitja marató de València, i mes i mig abans de la marató. Creiem que és una data perfecta perquè la gent vinga a fer una de 20k i puguen així provar-se”, ha explicat Llopis, qui també ha afirmat que ja han confirmat la seua presència grans corredors. Quant als avituallaments, es col·locaran cada cinc quilòmetres i en la meta, que estarà ubicada, a l’igual que l’eixida, en el carrer Sequial, a l’altura del carrer Utxana. Pel que fa a les ambulàncies, Llopis ha explicat que es disposarà de dos, “una que estarà darrere de la carrera i una altra en la línia de meta”, els dorsals s’entregaran en l’Ateneo Sueco del Socors i els trofeus enguany han sigut dissenyats i creats pel president del Club, Ramón Monjo. Finalment, Llopis ha volgut agrair el treball de la Regidoria d’Esports i dels membres del Club organitzador, “que eixe dia se sacrifiquen i no corren per a poder ajudar en la coordinació i organització de la prova”.

Monjo, per la seua banda, també ha volgut agrair a l’Ajuntament, a la regidora d’Esports i a l’alcalde, la possibilitat de presentar la prova en el consistori. Quant a la novetat d’ampliar la prova a 20 quilòmetres, el president de Peus Quets ha explicat que la intenció és “recuperar esta prova que es feia a València i que, en l’actualitat, únicament es realitza en San Sebastián. Volem convertir-nos en la ciutat referent en esta distància”. Monjo ha informat també que, en esta edició, es va a entregar una camiseta de mànega llarga per a tots els corredors i, a més, uns calcetins dissenyats per a l’ocasió i un portadorsals per als que completen la de 20 quilòmetres. Finalment, ha tingut paraules d’agraïment també per als col·laboradors: Caldos Aneto, 42 K i Seguros Divina Pastora.

La regidora d’Esports, Teresa Ribes, ha assenyalat que “si per alguna cosa es caracteritza el club Peus Quets és per no estar mai quets. Sempre estan innovant. Per això, els desitge que esta nova iniciativa d’ampliar la prova fins als 20k siga tot un èxit i Sueca es convertisca així en un referent. Voldria agrair als treballadors de l’Ajuntament i als col·laboradors, l’esforç que realitzen, i invitar a tots a què vinguen a participar”. L’alcalde de Sueca ha agraït el treball que realitza Peus Quets “perquè organitzar un esdeveniment d’estes característiques, en el qual col·labora un centenar de persones, resulta molt complex. És molt important per a la salut de les persones practicar esport, per això vull també reconéixer el mèrit de qui participa. Volem contribuir que Sueca siga un referent d’esta prova de 20k”. L’alcalde ha reconegut també el caràcter festiu que imprimix la Volta a Peu a la ciutat eixe dia “la festa que proporciona a la ciutat és importantíssima. Anem a disfrutar-la, tant els que corren com els que la mirem”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here