La Festa d’Algemesí en les noves tecnologies

0
500
Dansa dels Tornejants

El setembre de 2012 l’associació L’ULLAL CULTURAL D’ALGEMESÍ i MÉS ALGEMESÍ presentàrem, al públic i a la premsa, la pàgina web festesalgemesi.com, sobre la Festa de la Mare de Déu de la Salut.
Es tracta d’una pàgina no oficial sobre la Festa concebuda com una guia electrònica per a ús dels visitants, i per als algemesinencs i algemesinenques. Feta amb l’esforç i col·laboració desinteressada de més de trenta persones entre elaboradors d’entrades, traductors, programadors, fotògrafs…, és una pàgina que es nodreix de la informació existent en les pàgines webs d’alguns balls i, fonamentalment, de les valuoses publicacions de l’historiador d’Algemesí Josep Antoni Domingo.

D’aquesta manera el visitant novell pot saber què va a veure o, fins i tot, conéixer en directe què està veient. I és que festesalgemesi.com està muntada sobre Google Maps i està optimitzada tant per a ser vista amb ordinador, com amb tablet o smartphone, ja que s’adapta automàticament al dispositiu. D’aquesta manera, el visitant que vinga amb tablet o telèfon d’última generació i enllace amb la nostra pàgina té una guia interactiva a la seua mà on trobarà tot allò necessari per situar-se en la nostra Festa. I a més, en nombrosos idiomes, ja que a més de en totes les llengües de l’estat està també en anglés, francés, italià, alemany, àrab i japonès, posant així les nostres festes a l’abast de més de 2,000 milions de persones.
El visitant té indicat en el mapa el recorregut de les tres processons. En ell se li diu el punt d’eixida, el d’arribada, on pot veure-la millor i on es ballaran els balls més destacats. Podrà, gràcies a Street View, passejar virtualment pel recorregut de la processó. Com els anys anteriors i els dies 7 i 8 podrà veure en directe l’entrada i/o eixida de la Mare de Déu de la Basílica de Sant Jaume. Però la novetat d’enguany és que es podrà veure en qualitat HD tant a través de la pàgina festesalgemesi.com com al canal de Youtube https://www.youtube.com/user/festesalgemesi. Està previst, a més a més, la retransmissió des d’altres punts del recorregut el dia 8 per la vesparada/nit. Com en anys anteriors es tindrà geoposicionat en temps real, o amb un desfasament màxim de 5 minuts, els principals balls de la processó i la ubicació de l’“anda”, informació molt útil tant per al visitant com per al d’Algemesí.
Al visitant se li ofereix altra informació d’utilitat com són els llocs on menjar, consells d’on aparcar o com arribar a Algemesí amb cotxe o amb tren. Tot això sense comptar que cap la possibilitat que la pàgina ubique exactament en el mapa la posició del visitant i li done les indicacions concretes per arribar al recorregut de la processó.
La pàgina ha sofert una remodelació profunda en aquest tercer any d’existència, essent més atractiva i visual per a l’usuari, i aportant més informació i més fàcil d’obtenir. Així com a novetats, juntament amb la retransmissió en HD des de la plaça Major, tenim que ofereix la previsió de pas de cada ball pels carrers del recorregut i d’arribada (especialment útil en la Volta General) i informa de l’ordre de cadascun dels seguicis. Millora també la informació útil per a l’estada del visitant, ja que incorpora el llistat d’hotels de tota la comarca, amb la possibilitat d’inscriure’s qui vulga aparèixer mitjançant Google Business (com bars i restaurants), ofereix propostes de viatge en transport públic fins Algemesí.
Pel que fa a la informació complementària s’ha creat un blog amb notícies i articles sobre la festa a http://blog.festesalgemesi.com i és millora la visibilitat de la finestra on passen tots els twitter. Totes les piulades amb les etiquetes #festesalgemesi i #MaeDeu14 apareixen a la pàgina per estar al corrent de les informacions sobre la Festa com de les sensacions i vivències de locals i visitants.
La Festa d’Algemesí ha perdurat durant segles perquè ha sabut adaptar-se als temps i per això calia una adaptació al nou mitjà de comunicació i difusió de la cultura que és internet. És per això que MÉS ALGEMESÍ i L’ULLAL CULTURAL hem millorat aquesta innovadora pàgina que Algemesí necessitava, i que és la nostra xicoteta aportació a una Festa que és de tots i que ens enorgulleix a tots i a totes. D’aquesta manera, pensem, la Festa d’Algemesí compta una pàgina que situa al nostre poble en l’avantguarda de les pàgines d’informació sobre les festes Patrimoni Immaterial de la Humanitat i que no dubtem que aviat serà referència en el món cultural.
Millor que atendre a les nostres explicacions és que visiteu festesalgemesi.com i valoreu vosaltres aquesta pàgina.

Carmel Ferragud
President de L’ULLAL CULTURAL D’ALGEMESÍ

Josep Bermúdez

Portaveu de MÉS ALGEMESÍ

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here