Mestres i sindicats denunciaran a Educació en patir temperatures superiors als 30º a les aules

0
376
Aula del Garcia Lorca este matí
Entrada al cole en el Garcia Sanchiz

A les 9 del matí el termómetre d’un aula del col.legi públic, Víctor Oroval de Carcaixent registrava 29º i a migdia el mateix termométre havia pujat fins els 32º. Era la temperatura que han tingut que soportar els estudiants d’este centre d’Infantil i Primària i temperatures semblants s’han registrat en els centres de tota la comarca.

Tant la Llei de Riscos Laborals com un Reial decret de l’any 1997 indiquen que a partir dels 27º «no es pot fer cap activitat pedagògica. En distints col.legis i instituts el professorat recomanava hui els alumnes que «porten al centre molta aigua i una camiseta de recanvi per poder-la canviar després del pati», segons ha manifestat a Riberaexpress, el professor del Víctor Oroval, Diego Gómez.

El sindicat STEPV ha fet una eqnuesta arrans els centres de la Comunitat Valenciana sobre les temperatures registrades hui a les aules amb la finalitat de presentar les corresponents denuncies, «a bon segur que la consellera gaudix d’un bon aire condicionat», segons fons sindicals».

L’alcaldessa d’Alzira ha inaugurat este matí el curs escolar 2014-15 en els col.legis, Sagrada Família i Federico Garcia Lorca, un curs en el que la matrícula s’ha incrementat «lleugerament» respecte a l’anterior segons Elena Bastidas.

Les dades oficials sobre l’al

Bastidas este matí en el centre Sagrada Família

umnat en Infantil, Primària, ESO i Batxiller encara no es coneixen però l’increment podria situar-se al voltant del 3% i el nombre d’estudiants d’entre 3 i 18 anys s’apropa als 6.000.

Bastidas ha destacat que este curs es caracteritza per «ser el primer any que s’aplica la LOMQE» i per començar abans que els cursos precedents. Un avaçament que per a la primera autoritat local no és cap problema davant la preocupació del professorat per «les elevades temperatures que poden patir a les aules» els primer dies del nou curs escolar. L’alcaldessa ha qualificat de «prou raonable» l’estat de les infraestructures educatives de la capital de la Ribera.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here