Sueca comptarà el pròxim curs amb una seu de l’Escola Oficial d’Idiomes

0
317

L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, ha confirmat este matí que el nostre municipi comptarà, des del pròxim mes de setembre, amb un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes. “Per fi, després de tants anys de reivindicacions per part de la població i des de l’Ajuntament, la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Mª José Catalá, em va comunicar ahir, personalment, per telèfon, que Sueca entrava en els plans per a instal·lar un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes.

Em va confirmar que el nostre municipi tindria enguany, a partir de setembre, este servei. Únicament queda perfilar en els pròxims dies tots els detalls sobre la seua ubicació, etc.”, ha assenyalat l’alcalde, qui també ha indicat que des de Conselleria es va afirmar que, en principi, únicament s’oferirà l’ensenyança d’anglés.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Raquel Tamarit, ha volgut, en primer lloc, felicitar a tot el municipi perquè “si açò s’ha aconseguit és gràcies a la ciutadania que sempre va mostrar un suport unànime a la iniciativa que Sueca tinguera una Escola Oficial d’Idiomes, perquè realment Sueca se la mereix”. Tamarit ha explicat com, des del departament d’Educació de l’Ajuntament, es van iniciar tots els tràmits fa ja varis anys. “L’any 2006 es va realitzar una moció i, després, en la legislatura passada es van iniciar una sèrie de tràmits molt llargs i costosos per a demanar formalment que Sueca tinguera una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes. A esta sol·licitud formal es van adherir totes les associacions del municipi, tots els consells escolars…; inclús vam obtindre el suport de tots els municipis de la comarca”.

Tamarit ha explicat també que Sueca compta, des de fa temps, amb tota la infraestructura necessària per a la posada en marxa d’esta seu de l’Escola Oficial d’Idiomes, “únicament faltava el sí de la Conselleria”. Després de diversos intents frustrats de mantindre una reunió amb representants de la Conselleria, per als quals es va obtindre el silenci com a resposta, Tamarit ha mostrat la seua alegria al conéixer-se esta decisió “perquè s’han adonat que Sueca se la mereix, independentment del color polític que tinga esta ciutat, perquè realment és una necessitat i perquè, pese a qui li pese, Sueca és la capital de la Ribera Baixa i el municipi que millor comunicat està per a oferir este servei”.

Finalment, Tamarit ha volgut agrair a tots els ciutadans i ciutadanes la seua implicació, especialment en les campanyes posades en marxa des de l’Ajuntament, “així com a tots els grups polítics que, des del primer moment, hem estat d’acord en què açò s’havia de fer”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here