Compromís critica la «improvisació» del PP en l’Escola Oficial d’Idiomes de Carcaixent

0
183

Compromís Carcaixent content per l’extensió de l’Escola Oficial d’Idiomes tot i que allò anunciat no satisfà plenament la reivindicació de la ciutadania.

Coneguda la noticia des de Compromís volem mostrar la satisfacció que ens produeix el fet que finalment la Consellera d’Educació haja autoritzat una extensió de l’Escola oficial d’Idiomes en Carcaixent.

No obstant això, hem de manifestar igualment la nostra decepció perquè, a la vista del que s’ha anunciat, el que s’autoritza (nivell bàsic d’anglès) és molt poc en comparació amb el que l’ajuntament i la ciutadania venien reclamant.

Per això en estos moments estem a l’expectativa, perquè estem a pocs dies de l’inici del curs (15 de setembre segons la premsa) i tot apunta a que el mateix govern municipal del PP desconeix els detalls sobre l’extensió de l’EOI, tant pel que fa a cursos, nivells, quantitat de persones que podran assistir, procediment per matricular-se, calendaris, etc.

Segons la premsa, a partir de hui divendres els interessats en cursar idiomes en Carcaixent podien adreçar-se a les dependències municipals, i moltes persones així ho han fet. Però la resposta aconseguida no ha sigut satisfactòria, ja que a l’ajuntament ningú sabia res sobre el procediment, ni tan sols si l’inici de les classes seria en el curs 2014/15 o en el 2015/16, per la necessitat d’habilitar les instal·lacions on van a impartir-se les classes.

Al grup Compromís ens sorprén esta falta d’informació i la improvisació amb la que pot començar el curs, cas que es confirme l’inici en les pròximes setmanes. I això perquè ens consta a nosaltres i a l’equip de govern que fa més d’un any que la Conselleria tenia a punt la proposta de l’EOI per a Carcaixent. Sols faltava el vist-i-plau de la consellera, i esta decisió inexplicablement ha tardat un any, i ara tot arriba amb presses i corregudes.

Resulta xocant que de sobte s’anuncie per a Carcaixent i per a moltes altres ciutats extensions de l’escoles oficials d’idiomes, però en el cas de Carcaixent sense concretar cursos, nivells, terminis de matrícula i sense tindre el lloc habilitat. Pensem que durant un any hi ha hagut temps més que suficient per planificar calendaris, continguts, programes … i sobretot per adequar l’edifici que abans ocupava la Universitat Catòlica, i deixar-lo en condicions per començar en setembre del 2014. En què estaven pensant els responsables de la Conselleria?

Per a Compromís la Conselleria ha perdut un any sense cap justificació. I ara es munta un passeig de la Consellera per diferents poblacions, de pressa i corrents, amb una urgència que no té cap justificació, perquè tot era previsible i per tant programable des de feia temps. Tot apunta a que el retard patit i el moment finalment elegit està justificat per l’interés de poder presentar alguna cosa en l’inici de l’últim any de legislatura, i de cara a la campanya electoral. El PP de nou ha posat per davant els seus interessos i ha ignorat els de la ciutadania. Han pogut més les ganes de la Consellera de fer-se una fotografía que l’interés per oferir la possibilitat d’ensenyar i aprendre idiomes a Carcaixent en condicions adequades, descongestionant la seu d’Alzira, amb planificació i sense improvisacions d’última hora.

Així i tot benvinguda l’extensió de l’Escola Oficial d’Idiomes, amb el desig de que s’inicie el curs amb normalitat i sense inconvenients per a l’alumnat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here