Josep Castellà. membre de la Comissió Esportiva de FC Barcelona

0
1985

Castellá amb l’alcalde i el president del Cotif

En la recepció que l’Ajuntament de L’Alcúdia, va oferir a les delegacions dels equips i seleccions que estan participant en el XXXI Torneig Internacional Futbol Sub-20, COTIF 2014, Josep Castellà i Deu, representava al FC Barcelona, en nom del seu president Josep Maria Bartomeu, que va transmetre, un afectuós missatge al COTIF, i al poble de l’Alcúdia, en la persona del seu Alcalde Robert Martínez.

 Josep Castellà, ha sigut una persona que ha passat la major part de la seua vida en el FC Barcelona, en el Futbol Base, i recorda molt bé els passos del jugadors que residien en La Masia, bressol de la pedrera blaugrana, ja que el vivia quasi davant d’ella, on jugadors com Messi, tenien una segona casa en la seua.

 Persona molt coneixedora d’eixa escola i enamorada del futbol, i en concret del futbol base, ha tingut l’amabilitat, de tindre una xarrada amb Riberaexpress, en l’Estadi d’Els Arcs, en el descans del FC Barcelona – Selecció Nacional d’Indonesia, del COTIF 2014.

.- Josep, ¿qué li ha paregut esta primera part el Barça?

“Estem dominant constantment, perquè la posició de pilota, ha de ser del 90% per al Barça, però ens falta profunditat, i no acabem de definir la posició que tenim, ni les ocasions que hem tingut.”

.- ¿Que li pareixen les bandes del Barça?

“Heu estan fent bé, el que veig que falta es decisió en el centro, i la proba está que el gol ha vingut d’un passe del centro, dels 15/20 passes que han vingut de les bandes, i sols han materialitzat un.

Falta profunditat. Hem vist un monòleg, del que el Barcelona es troba amb un joc del contrari que es veu impotent, i borem si en la segona part poden aguantar esta pressió i la pressió que fan. Son jugadors prou joves els d’Indonèsia, i és un equip equilibrat en edat, molt paregut al nostre.

.- No hi ha dubte que al FC Barcelona, este partit és molt important per a ells, ja que dependran i molt el continuar vius per a les semifinals.

¿Creu que açò li està pesant sobre el futbol que estan desenrotllant?

“Naturalment, i han de guanyar almenys per tres de diferència, i esperar esdeveniments. Esperar a demà a veure que passa en els dos partits que queden. El pitjor, és que només hem guanyat un partit, i això en el Barcelona, no estem acostumats.”

Açò condiciona molt…

Argentina, ens ho va posar molt difícil, i hem de fer-nos a la idea que el FC Barcelona, que venim a estos tornejos a fer un “estag”, a preparar la temporada de lliga, no venim a guanyar la champions, i a vegades els equips que tenim davant, com l’altre dia l’Argentina, es creia que estava jugant una final de Champions, amb entrades molt dures, amb la permissibilitat «total» del va triar arbitral, segons les crides telefòniques que he rebut i vist per televisió.

Incomprensiblement les entrades que els van fer. Si a açò li sumem que tenen dos anys mes que els del Barça, en estes edats es nota moltíssim.

 

Josep, anem a parlar del FC Barcelona, primer equip,

¿ com ho veu per a la pròxima temporada, després de les incorporacions i nou entrenador?

Optimista – si em digués el contrari, no me’l creuria – si home, per diverses raons Primera, perquè hem fet una renovació profunda de l’equip.

Els jugadors que ho han guanyat tot, i que “costarà molt de temps «para guanyar-ho tot», perquè cal començar novament, i cal tindre en compte que eixos jugadors que ho van guanyar tots, ara tenen 6/7 anys més, i això es nota molt en el seu rendiment. L’any passat va ser de transició, i ja veus com ha acabat.

Tenim ara un entrenador de la casa, que la coneix molt bé, i que li té que donar un esperit guanyador. Pel que he vist fins ara, Luis Enrique vé d’una escola Guardiola, de l’escola que es farà treballar, córrer, , però, ja borem el resultat.

Ara començarà la lliga, acte seguit, però, per un partit de selecció. Jugador que tenen que viatjar a altra ciutat, de país, de continent, aixó no es pot fer.

Quan no hi ha mundial, hi ha Copa Confederacions, altres tipus de Copa, o partits amistosos, tot això per fer Caixa, hi ha que tindre a compte que el jugador no es una màquina, i el estem exprimint d’una manera, que quan arriba als trenta anys ja estan cremats.

Torné a dir, que els jugadors no son màquines, son sers humans, i ací ningú diu res, la FIFA ho autoritza, perquè també li convé, i el que fem és sacrificar l’esportista, i esta és la meua opinió, i això abans no passava.

Al club li perjudica esportivament molt, perquè hem invertit una quantitat molt important, com en Luis Suárez, hem invertit en Neymar, al Messi li han cascat per tot a reu amb la permissibilitat dels arbitres, i això es el que hi ha.”

Josep Castellá, sincer com el mateix, ens ha dit el que pensa, que segurament molts pensaran el mateix, però que no s’atreveixen a dir-ho en veu alta i és una realitat no sols en el Barcelona, sinó, en la majoria dels cridats clubs grans.

“El Cotif, es el Torneig Internacional de Futbol Sub-20 mes important del mon, on el Barcelona es troba com en sa casa, i que esperem que se’ns invite molts anys.

 Quedem com quedem, passem a les semifinals o no, la satisfacció que ens

portem pel tracte rebut per la gent de L’Alcúdia, membres directius, Eliseu Gómez, President del COTIF, així com per part de l’Ajuntament, amb el seu Alcalde Robert Martínez al front, no ens hi ha tirat a faltar molt la nostra casa. Moltes gràcies a tots, de cor, i en el CF Barcelona, tenen s’ha casa.”

 

Paraules finals, que defineixen a una gran persona com Josep Castellà i Deu, i a un Torneig com el COTIF, que va nàixer humil-dement, i que al llarg dels seus 31 anys de Torneig, va augmentant la seua grandesa i bon fer dels que fan possible el COTIF.

 

Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here