Restes «rellevants» trobats a la vila romana La Carència de Torís

0
464

L’equip d’investigació del Museu de Prehistòria de la Diputació de València ha trobat restes «rellevants» d’una estructura agrària d’emmagatzematge i producció agrícola en començar la segona fase d’excavacions en la vila romana imperial de La carència, anomenada Garroferal de la Blanca i pertanyent al municipi de Torís.

Contenidors d’emmagatzematge

Segons ha informat la Diputació en un comunicat, els materials trobats fins al moment en la superfície consisteixen principalment en grans contenidors d’emmagatzematge, així com contenidors més xicotets i, en menor quantitat, restes de vaixella de sigillata, la ceràmica fina de taula de l’època, que s’usava per a menjar, tant hispànica com gal·la. Totes aquestes restes trobades daten, en principi, del segle I fins al IV.

Aquest material d’emmagatzematge es produïa en la mateixa vila i s’han trobat fragments de dolia -recipients de fang- amb defectes de cocció. Segons han puntualitzat, emmagatzemar en grans contenidors la producció agrícola que es feia allí mateix era una pràctica habitual dins de la gran finca.

Així mateix, també s’ha descobert que els residents de la vila coïen teules corbes per a les teulades, així com petits tubs per a la conducció de l’aire dels forns.

Mostres de carbó i llavors

«Sabem que és una producció típica romana però volem comprovar-ho sondejant en més viles, per això estem practicant també la tècnica de flotació per a obtenir mostres de carbó i llavors, que ens revelaran quin tipus de cultiu es feia en aquesta zona en l’època romana», ha concretat.

Per això, després d’aquest primer sondeig, la investigació continuarà excavant i analitzant zones properes dins de la població de Torís per a aconseguir més informació.

Europa Press

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here