Calatayud denuncia la major pressió fiscal procedent del nou pressupost de Carcaixent

4
260
Ana Calatayud

 

El pressupost presentat per l’Equip de Govern és injust per a la ciutadania, càrrega en la pressió fiscal a la ciutadania un major esforç per a cobrir la falta d’ingressos provinents d’altres adminstraciones, prova d’això són els 500.000 euros que es preveuen ingressarmés per l’IBI a causa de la injusta Valoració Col·lectiva duta a terme en el municipi i que patim els ciutadans de Carcaixent des de fa diversos anys o els més de 90.000 euros que es preveuen ingressar per recàrrecs d’apremi i interessos de demora, en uns moments enquè les famílies tenen serioses dificultats per a arribar a fi de mes i que es veuen obligats a prioritzar els seus pagaments, sense que per part de l’Ajuntament es donen facilitats perquè els ciutadans puguen fer front a estos impostos de manera aplaçada.

Com ja hem mencionat en el punt relatiu a la modificació del Pla d’Ajust, els ciutadans de Carcaixent, estan patint la nefasta gestió duta a terme pel Partit Popular en època de bonança i la conseqüència és que enguany es destinarà quasi 1.300.000 euros a amortitzacions de préstecs i quasi 700.000 a pagament d’interessos.
Quasi dos milions d’euros per a pagar el deute generat, deute de més de 16.000.000 d’euros que suposen una herència que van ha deixar-li als carcaixentins i les seues generacions futures, perquè la finalització d’alguns d’eixos deutes contratats en època de bonança econòmica s’estendran fins a l’any 2033, hipotecant el futur del nostre poble.
Cal destacar que en este exercici es consignen partides pressupostàries manifestament insuficients per a atendre necessitats vitals en matèria de servicis socials, així, es contempla en l’ajuda a famílies 70000, quantitat que ens pareix paupèrrima tenint en compte que la situació és de extrema gravetat social.
Des d’un punt de vista ètic, ens pareix ridícula esta quantitat per a ajudar a gent en situació d’emergència social, quan hi ha 100000 euros per a gastos de telefonia, més de 50000 en llibres, revistes, publicitat i propaganda; més de 50000 euros per a teatre i altres i a pesar que, no fa molt, ens van vendre el grandíssim estalvi que suposarien les famoses peretes de leds que han instal·lat i les que instal·laran, la veritat és que la partida de subministrament d’enllumenat es mante en 460.000 euros, ni un cèntim menys que en el 2013, açò només per posar alguns exemples.

4 Comentarios

 1. Gràcies als que ens permeten tindre la versió completa del pressupost municipal, sense raconets amagats ni lectures trionfalistes. Els servei politics municipals d´informació deurien ara explicar coses. Pero amb la veritat completa.

  • Sr. carcaixentí , el régimen de poder de algunos grupos políticos , dícese …… ,
   ha estado y sigue estando , basado en la desinformación y en la divulgación de una información sesgada al ciudadano.Prueba de ello la tiene usted en la prohibición de grabación de los Plenos , prohibición de publicación de las actas de las comisiones informativas y el último acuerdo de reglamento interno aprobado por PP-Compromis .
   Esto políticamente ha funcionado y continuará funcionando hasta que los ciudadanos lo permitamos.
   Lo que si es realmente cierto , es que el poder político en Carcaixent está sobreviviendo gracias a un fuerte aumento de la presión fiscal sobre las economías domésticas , cuya mayor representación viene dada por una exagerada recaudación por el impuesto de bienes inmuebles.
   Buen gobierno ¿ a que le llama la alcaldesa buen gobierno ? ¿ a que le llama «mejora las cuentas municipales» ? ¿ a maltratar al ciudadano con subidas de impuestos ? Que fácil es ser gobernante en este pueblo.

   Como bien ha resaltado Calatayud , el nuevo presupuesto ( aprobado fuera de tiempo por el PP-PSD ) está basado fundamentalmente en los mayores ingresos por IBI , mientras se sigue gastando en temas superfluos y familias arruinadas por una mayor presión fiscal.
   A nuestros gobernantes parece que les da igual el hambre y el desaliento de sus conciudadanos , siempre y cuando tengan dinerito para pagar sus caprichitos.

 2. Carcaixent describe muy bien lo que desde hace tiempo algunos venimos denunciando: desinformación y divulgación de opinión sesgada. Y sigue y sigue…

 3. Y Juanito»Alcalde» no dice nada, todo le parece bien, menuda perla, si les parece a las próximas elecciones le votan.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here