Els Singles s’organitzen a la Ribera fa set anys cada dimecres per «combatre la soledat»

4
2486
Singles a la porta de Kangur un dimecres

A la Ribera naixgueren ara fa set anys per «combatre la soledat», es tracta dels Singles, persones que viuen a soles en ser solters-es, separats-ades, divorciats-ades, viduos-dues. El seu dia és el dimecres i el lloc el pub Kangur d’Alzira, un llar d’encontre «on es trobem per xerrar un ratet i per organitzar-mos el cap de setmana». Ho diu Mª José, una divorciada alzirenya de 50 anys, sentada en una taula de Kangur Roig al voltant de les 9 de la nit d’un dimecres del mes de juliol.

Els singles s’organitzen per grups i aficions afins, així mentre uns fan senderisme, altres queden per fer una pella, anar de sopar o  ballar, preferentment a la discoteca B0unty en el Saler la preferida d’este col.lectiu.

Els divorciats amb menuts tenen tres llocs predilectes on quedar per al cap de setmana; la Xopera d’Algemesí, l’Hort de Soriano a Carcaixent o la Muntanyeta del Salvador a Alzira. Ara a l’estiu hi han singles que aprofiten les vacances per viatjar junts.

Fer amistats

El més important per a ells «és relacionar-se, fer amistats», amb l’objectiu principal «d’oblidar-se de la soledat». Hi ha gent d’edats molt diverses, així Vicent que està jubilat es va divorciar fa 22 anys. La seua experiència en este col.lectiu és «positiva»; recorda que «vaig conèixer açí una xica però la relació tant sols va durar un any».

Hi ha altra vida

Conxa és una divorciada de Carcaixent que va ser una de les fundadores dels Singles de la Ribera, «forem set o huit els fundadors» recorda amb certa nostàlgia, que recolliren la iniciativa d’una single de Sueca Laura Perla; «començarem a vindre açi» diu a les portes de Kangur. Els Singles s’originaren primer a València i després es feren grups a les capçaleres de les principals comarques. A la web «Gent de la Ribera» pengen les activitats previstes per als caps de setmana amb la finalitat que cadascú trie la que més li agrade. En novembre fan la festa de l’aniversari i Conxa advertix que per als singles «hi ha altra vida després del trencament del matrimoni» i reconeix que «necessitem relacionar-nos amb gent com nosaltres».

Tots busquem algo

Al costat de Conxa es troba Vicent, més conegut com «el dolcet de Sueca» qui no té cap problema en contar-nos la seua traumàtica experiència matrimonial; «fa quatre anys la vespra de Nadal, la meua dona  s’en va anar de casa amb només el bolso i va fugir cap a Madrid en haver conegut un home per Internet». Este suecà és molt conegut als singles de Gandia, València i Dènia però  «ara estic més tranquil tot i reconèixer que «vaig amb por, amb precaució, he tingut moltes amigues però no ha quallat ninguna» diu així i tot amb un somriure. I culmina les seues explicacions davant Riberaexpress asseverant; «tots busquem algo, el que diga que no mentix».

Miriam és una vidua suecana fidel a la cita dels singles a Kangur tot i que fa any i mig va trobar la seua parella «encara que no la buscava». Hi han casos en que les parelles sorgides entre singles «seguixen venint perquè el seu cercle està açi».

«O renovar-se o morir» diu Vicent qui reconeix reconèixer que «m’ha costat molt canviar de vida després de 37 anys casat».

Saro Luis, que és l’administradora i una de les fundadores dels Singles de la Ribera, lamenta el canvi produït en els darrers anys; «abans erem una pinya i ara es fan grupets que no deixen  entrar a ningú». Tot i aixó esta divorciada amb una menuda recorda que «he viscut moments molt bons» i cita els intercanvis fets amb singles de la Safor i la Vall d’Albaida. A més d’organitzar activitats, excursions, sopars i viatges, una de les seues principals  funcions és la de «presentar als nous singles perquè agafen confiança».

Dificultats per refer les vides

Tots reconeixen les dificultats existents a l’hora de refer la seua vida en parella, sobre tot si arrosseguen menors d’edat. La majoria es conformen en perdre la soledat encara que només siga els caps de setmana i els dimecres per la vesprada, però d’altres no es resignen a ser un single la resta de la seua vida; «tots busquem algo», repetix Vicent «el dolcet de Sueca».

El seus mitjans de comunicació preferits són el whatsapp i les xarxes socials i solen ajudar-se uns a altres, els més forts mentalment fan d’improvisats psicòlegs i tiren una maneta als que solen tindre «baixonets»  durant la setmana que, de vegades, se’ls fa llarga.

Un denominador comú de tots els singles és oblidar el passat, viure el present i creure que el futur serà millor.

Riberaexpress

 

4 Comentarios

  1. Hola! m’agradaria coneixer-vos, soc de la comarca de la costera. Ser single representa una manera de viure, de pensar etc…es mes, (jo vaig naixer single).
    Es possible que el proper dimecres m’aprope a la cerveceria kanguro.Adeu

  2. Hola som 2 xics separats,que vivim a benifaio,el nom de Nosaltres es Edu i Vicent,hui dumentje,prenent café,mos han parlat de un lloc,on podiem pasar un ratet molt agradable amb gent molt sana,i on es podía pendre alguna coseta,Per Aixo,este dimecres día 10 de juny,estarém al voltant de les 9 de la nit Per el cangur roig
    Una salutasio Per a tots i totes

  3. Bon dia, voldria saber si este grup encara funciona. Algú es pot posar amb contacte amb mi. Gràcies. El meu wsp es: 6 28 82 89 72.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here