Brigades i bombers rematen l’incendi de la Casella i els veïns tornen al Respirall i al Racó

0
440
El foc començà al pareixer en esta zona del Tallat Blanc
Veïns i brigades este matí al Respirall
Foto: Arturo Gallego
La Casella esta vesprada / foto: Arturo Gallego

Varies dotacions de bombers i brigades de la Generalitat i la Diputació refreden este matí la zona afectada pel foc, unes 11 hectàrees de matoll i pinar, a la Casella, per evitar la reproducció de l’incendi que obligà anit a desallotjar a decenes de famílies residents en les urbanitzacions del Respirall i el Racó. El veïna ha mostrat hui el seu agraïment als mitjan aeris i terestres que evitaren un desastre ecològic en el parage natural de la Casella.t

Els nombrosos mitjans aeris participants han sigut decissius perquè l’incendi declarat esta vesprada a la Vall de la Casella fora controlat en fer-se de nit. Tot i això, de forma preventiva, s’han desallotjat nombrosos xalés de les urbanitzacions del Respirall i El Racó.

L’avís de l’incendi s’ha produït a les 19,20 hores, segons el Centre d’Emergències i el foc ha començat «al Tallat Blanc, a uns 10 metres de la carretera de la Casella» segons han manifestat a Riberaexpress fons del VACIF d’Alzira que han col.laborat en l’extinció de l’incendi junt a diverses dotacions de bombers i Protecció Civil, a més d’agents de la policia local i nacional i efectius de la Generalitat i Diputació. Els mitjans terrestres procedeixen, a hores d’ara a refrescar la zona, però la situación alarmant ja ha passat en ser una zona molt habitada davant les nombroses vivendes de segona residència existents. S’han cremat al voltant d’una vintena d’hectàrees de muntanya.

Al lloc dels fets han estat l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, qui ha lamentat que l’incnedi es produira tot just la setmana anterior a la ubicació de les càmeres de vigilància previst per l’Ajuntament, a més del regidor de Medi Ambient, Enrique Montalvà i de Seguretat Ciutadana, Eliseo Candela entre d’altres.

Riberaexpress / Fotos RE i Arturo Gallego

Bastidas, Palacios i Lahuerta en El Respirall

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here