Entrada de Moros en les Festes d’Almussafes

0
417

El passsat dissabte  els carrers d’Almussafes, es van convertir en una recreació d’Entrada de Moros, que feren gaudir als veïns i veïnes, i la gent menuda, que es quedaren bocabadats, davant l’espectacularitat dels tratges i embriagats per la tradicional música festera de moros i cristians, que els acompanyaven.

 A les 20,30, es va fer l’eixida des de el carrer Major (cantonada amb el carrer Santa Creu), fins al carrer Sant Roc, i va continuar per Santa Anna, Literat Azorín, Ausiàs March, Passeig del Parc, Avda. Para-lel, i acabant en el Parc de Les Palmeres.

La Colla d’Al-Mansàf, de tabal i dolçaina, creada en 2013, amb una colla de tabaleters i dolçainer obria la desfilada, per un itinerari, que anava omplint-se cada vegada de gent, no sols d’Almussafes, sinó de poblacions de al voltant.

A continuació, la Comparsa de Festers 79, abanderat, i 3 xiquets de pajes, amb una Filà de  dones, i d’homes, amb la seua capitana, i capità.

Comparsa “Ali Ben Bufat” (1.986), abanderat, amb una gran representació de xiquets i xiquetes, vestits amb trages moro, amb capità i capitanes, amb una filada de dones i filada d’homes, amb els seus capitans.

Batucada, amb joves ballarines, que feien gaudir de bo, als veïns que abarrotaven els carrers, per la espectacularitat dels balls, i el són dels tambors.

La Comparsa de la Reina (Aida Bosque i Calatayud), i Dames (Andrea Bello i Sebastià, Andrea Benet i Mangano, Lidia Brull i Méndez, Marisa Copoví i Chaqués, Adriana Fayos i Peris, Teresa Gómez i Albuixech, Ana Hernández i Navarro, Mónica Iborra i Satorres, i Amancay Moliner i Ribeiro), acompanyades per la Banda Societat Musical d’Almussafes.

En el Passeig del Parc, es va concentrar una multitud de gent, que volia vorer per última vegada, esta espectacular desfilada de Moros.

Ressenyar que en el carrer Major, contemplant la desfilada, es trobava presenciant-les, l’Alcalde d’Almussafes, Albert Girona i Albuixech, i Josep Contell i Carbonell, Regidor de Festes.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here