Galícia i Balears s’imposen en el Campionat d’Espany de Tir amb Arc a Almussafes

0
189

Un total de 108 arquers de 14 comunitats autònomes han competit en esta cita nacional celebrada a Almussafes

El club de Tir amb Arc d’Almussafes ha conclòs amb èxit el XIV Campionat d’Espanya de Cadets i el XXVI Campionat d’Espanya de menors de 14 anys, dos esdeveniments esportius en la modalitat d’aire lliure, disputats conjuntament el passat cap de setmana en les instal·lacions del camp de futbol de gespa artificial de la localitat. Ambdós cites nacionals, que es van inaugurar dissabte passat dia 19 a la vesprada, es van clausurar a les 2 del migdia d’ahir diumenge dia 20, amb l’acte d’entrega dels trofeus als vencedors. Després d’una renyida competició, l’equip cadet mixt de la Federació Gallega es va alçar amb l’or, deixant el títol de subcampió per a l’equip valencià. Per la seua banda, els arquers de balears es van adjudicar el títol de campions en la categoria de menors de 14 anys, seguits pels representants de la Comunitat de Madrid.

El regidor d’Esports, Carles Grancha, la Reina de les Festes, Aida Bosc, la Gerent de la Federació Espanyola de Tir amb Arc, Amparo González, el president de la Federació Valenciana de Tir amb Arc, Julio Còrdova, els presidents de les federacions Asturiana i Andalusa, José Lluïu Bermúdez i José Mª Cuesta, respectivament, i el vicepresident de la Federació Catalana, Santos López, van ser els encarregats d’entregar els trofeus i imposar les medalles als vencedors en ambdós campionats d’Espanya.

Un total de 108 arquers representants de les federacions de Tir amb Arc de Madrid, Múrcia, Navarra, Astúries, El País Basc, Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Catalunya, Castella Lleó i Castella La Manxa, Galícia i València es van donar cita, a partir del migdia de dissabte passat dia 19 en el camp de futbol d’Almussafes, seu d’ambdós trobades nacionals, per a lluitar per les primeres posicions del podi.

Els germans Daniel i Cristina Castro, de la Federació Gallega, van aconseguir imposar-se en la catorzena edició del nacional de cadets i el títol de subcampió se’l va adjudicar l’equip mixt valencià format per Daniel Bodí i Alexandra Sempere, deixant els arquers de Madrid i Navarra com tercers classificats. En la categoria de menors de catorze anys, el títol de campió del torneig fou per a l’equip balear integrat per Sara Díez i Denis Catalin. Els arquers madrilenys Paula Gutiérrez i Javier García es van assegurar el subcampionat i la tercera plaça la van compartir els equips representants d’Andalusia i Navarra.

Quant a la classificació individual i en la categoria d’hòmens cadets, el català Arnau Peña va obtindre l’or, sent la plata per al murcià Francisco López i el bronze per al madrileny Ken Sánchez. També en la modalitat d’arc recorb categoria dones cadets, Madrid es va adjudicar l’or i el bronze, amb Celia Castaños i Oceania Morago, i la plata va viatjar fins a la Comunitat de Navarra i més concretament a Aniràtu Zurbano. Així mateix, el madrileny Gonzalo Linares, el valencià Javier Cerezo i el català Santiago López van ser medalla d’or, plata i bronze, respectivament en la modalitat d’arc compost categoria hòmens cadets.

El títol de campió en la categoria d’hòmens menors de 14 anys va recaure en l’arquer balear Denis Catgalin, qui va compartir el triomf amb el seu company Adriá Prats, que es va classificar en segona posició, quedant la tercera plaça en mans del madrileny Javier García. Finalment, la categoria de dones menors de 14 anys va concloure amb l’or de la madrilenya Paula Gutiérrez, la plata de la balear Sara Beatriz Díez i el bronze de la madrilenya Sandra Nieva.

La satisfacció dels participants i de les seues famílies va ser molt comentada durant les dos jornades de competició, una realitat que plena d’orgull al club organitzador, que també ha aconseguit situar a un dels seus arquers menors de 14 anys, Ferrán Rodrigo, en les primeres places de la classificació.
La importància que ha aconseguit el club de Tir amb Arc d’Almussafes en la seua curta trajectòria i el fet que l’Ajuntament patrocine este tipus d’esdeveniments han sigut claus perquè la Federació Espanyola de Tir amb Arc haja triat al municipi d’Almussafes com la seu de celebració d’ambdós convocatòries nacionals i al club amfitrió com l’organitzador de les mateixes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here