Compromís denuncia que el PP de Carlet ha votat en contra de Xavier Casp

0
368

El PP de Carlet, amb l’alcaldessa al front, han votat en contra de posar el nom de l’il·lustre poeta carletí a la nova biblioteca municipal promoguda per Compromís. Sense cap argumentació que justifique la seua decisió contrària a la figura de Xavier Casp, només que el seu malestar perquè també haja sigut Compromís l’autor de la proposta.
El PP inclou al Ple la proposta d’un grup violent
Al mateix temps, l’alcadessa ha inclòs en l’ordre del dia del Ple la proposta d’un grup marcadament violent, que ha reivindicat accions violentes, entre altres contra escriptors valencians, entre els quals el mateix Xavier Casp. El grup municipal Compromís no ha participat en este punt del Ple i ha abandonat la sala de sessions com a senyal de rebuig i disconformitat al fet que l’alcaldia haja donat cobertura a un grup que compta fins i tot amb alguns dels seus membres condemnats per eixe tipus d’accions.
La portaveu de Compromís a Carlet, Maria Josep Ortega, ha manifestat que “ens trobem amb una alcaldia i amb un grup del PP totalment desorientats, amb uns comportaments polítics absolutament erràtics, i que són capaços de votar contra el nom de Xavier Casp, una proposta que comptava amb el vot favorable de Compromís i del PSOE, simplement perquè era Compromís qui ho havia proposat”. Ortega ha afegit que “és lamentable que l’alcaldessa continue en batalletes contra els catalans, donant veu a grups violents que van agredir fins i tot a Xavier Casp els últims anys de la seua vida, per haver fet un gest de conciliació acceptant formant part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; o presentant mocions ridícules contra Catalunya pretenent col·locar una cortina de fum davant de la corrupció generalitzada que hi ha al PP i la ruïna econòmica i financera a què eixe partit ha conduït al poble valencià”.
Ortega ha conclòs dient que “Xavier Casp va ser una persona amb una trajectòria molt important en la defensa de la llengua i la cultura valencianes durant la dura època del franquisme, i que va saber rectificar en els últims anys de la seua vida l’anterior etapa secessionista, cosa que encara dóna més valor a la seua figura. És de tot punt incomprensible i injustificable que el PP de Carlet s’haja negat en redó a donar-li el nom de la biblioteca al poeta carletí i haja buscat de pressa i corrents un altre nom només que perquè no duguera el de Xavier Casp, tal com havíem proposat.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here