L’Avinguda de l’Alcúdia culmina amb gran participació el seu 20 aniversari

0
276

Nascuda l’any 1994, l’Avinguda Antoni Almela ha complit aquest cap de setmana la vintena d’anys. Amb tot un conjunt d’activitats programades per a l’aniversari, els veïns i veïnes han celebrat que des de fa dues dècades l’Alcúdia està més unida que mai.

El passat dissabte 12, el poble de l’Alcúdia va encetar el dia amb una sèrie de jocs populars. A les 10 del matí l’ Avinguda estava prevista d’un gran nombre de divertides i entretingudes activitats com castells inflables, pintacares, carrere

s de sacs, entre altres, que atragueren l’atenció tant de menuts com d’adults. A més a més, les Forces de Seguretat de l’Estat mostraren als xiquets nombrosos exercicis d’actuació i prevenció. Però, per dalt de tot, amb el que més van gaudir els infants va ser veient les fotografies dels gossos ensinistrats que utilitzen la Policía i la Guardia Civil per tal de buscar droga o altres alteracions

El mateix dissabte, cap a les 20 hores, el poble

Piromusical del passat dissabte

va gaudir d’una Cercavila encapçalada pels Negrets, el Bolero i el grup de Dansa.
Darrere d’estos seguia una comitiva formada pels tres alcaldes, acompanyats pels membres de les associacions alcudianes, la corporació municipal, la societat civil i l’expresident de la Generalitat Joan Lerma, tal com va succeir a l’Avinguda fa 20 anys. El passacarrer tancava amb la música de la Filharmònica Alcudiana.

Per a finalitzar aquest intens cap de setmana de celebracions, a les 11 de la nit, els Dimonis Enroscats de l’Alcúdia van realitzar un Correfoc des de la rotonda de l’olivera fins al monument de la Nòria, recorrent tota l’Avinguda i realitzant així un dels seus espectacles més extensos i amb major equip de pólvora. El recorregut va acabar amb una demostració Piromusical, a la mateixa Nòria, que no va deixar indiferent a ningú, doncs la gran part dels assistents, per no dir tots, mai havien vist girar la Nòria des que no portava aigua. En acabar, la revetlla va ser amenitzada per l’Orquestra Nevada.

A més a més, els alcudians ja havien pogut gaudir el dia anterior de nombroses activitats. La primera d’aquestes va ser a les 20 hores al tram més proper a l’olivera bimil·lenària de l’Avinguda amb l’exposició “20 Anys d’Avinguda”. L’espai, que s’omplí de fotografies que commemoraven el seu aniversari, va ser inaugurat, divendres, pels tres alcaldes de la democràcia, Cèlio Crespo, Paco Signes i Robert Martínez, que no dubtaren en fer una ullada a les imatges. El mateix van fer centenars de curiosos que buscaven recordar la transformació de la via alcudiana.

A partir de les 20:30 h i prenent com a punt d’encontre el monument de la Nòria, els Festers “Tot per l’aire” foren els encarregats de repartir cap a 200 avios per a 10 persones per a la Gran Torrada Popular. A continuació els veïns i veïnes pogueren gaudir de l’emotiu reportatge “20 Anys d’Avinguda” projectat a la pantalla LED i, tot seguit, començaren a omplir les voreres del tram per tal de sopar amb la família o els amics.
Després del piscolabis, la gent del poble va ballar a la Macrodiscomòbil situada al costat de la Nòria fins a altes hores de la nit.

Els dos dies han estat pura festa on la principal protagonista, l’Avinguda Antoni Almela, s’ha convertit en el punt d’encontre dels veïns i veïnes. Tots junts han recordat un fet històric que canvià el poble de l’Alcúdia i, a hores d’ara, està més unit que mai.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here