EU exigeix explicacions a Bastidas pels combats de kick boxing en la Plaça Major

0
321

EU-Alzira ha demanat explicacions públiques i urgents a la Sra. Alcaldessa, com a màxima responsable de l’equip de govern de l’Ajuntament, per l’autorització de combats de kick boxing a l’aire lliure, en plena plaça Major, el passat divendres.

Des d’EU exigim urgentment explicacions a la Sra. Bastidas, com a màxima responsable del govern local, per l’autorització d’autèntics combats i lluites de kick boxing en la plaça Major de

Kick boxing / foto: Arxiu

la ciutat, en un recinte obert, sense control de menors i vulnerant obertament la Llei d’Espectacles de la Generalitat Valenciana i la Llei de Protecció de la Infància i l’Adolescència.

Esport violent davant menors
Per a Ivan Martínez, portaveu local d’EUPV-Alzira: “es tracta d’un fet enormement greu, ja que no era una mera exhibició de postures i tècniques d’un esport considerat violent, sinó de combats a l’aire lliure i obert a tots els públics, amb la qual cosa es vulnera la llei. Exigim públicament explicacions a la Sra. Alcaldessa de qui va autoritzar això, perquè va estar emparat per dos regidors de l’equip de govern que estaven presents -i fins i tot el sr Fita, regidor de Festes, es pujà al ring- i va continuar eixa activitat sense que ningú la parara. Al mateix temps, exigim que s’aclarisquen les responsabilitats i que se n’assumisquen per part de qui va consentir això.”
La Llei d’Espectacles de la Generalitat 14/2010 i la llei de Protecció de Integral de la infància (art. 34) i l’adolescència 12/2008 de la Generalitat prohibeixen expressament a l’assistència a combats per part dels menors (art. 70). A més a més, tot aquests aspectes s’han vulnerat en l’apartat de la publicitat d’aquest acte (Llei valenciana d’espectacles, art. 33).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here