El PSPV d’Algemesí proposa un banc de llibres «gratuït» per als estudiants de Primària

0
378

 L’educació és un dret, no un luxe. Per açò, el PSPV d’Algemesí ha proposat que els alumnes de primària disposen de tots els llibres de text de forma gratuïta, eliminant així aquesta càrrega econòmica per a les famílies. L’educació és la millor eina per a la igualtat d’oportunitats i l’equitat social, per açò, els socialistes treballen perquè tots els xiquets i xiquetes d’Algemesí compten amb les mateixes possibilitats d’accés a l’aprenentatge.
La mesura, proposada com a moció en l’Ajuntament pel Grup Socialista, és especialment rellevant en l’actual context de crisi econòmica. D’una banda, la gratuïtat dels llibres de text ajuda a les famílies, que malgrat travessar per moments de dificultat, han de destinar quantitats importants cada any a la seua adquisició. Per un altre, reforça l’educació primària com un dret de tots els xiquets i xiquetes, sense importar la seua condició econòmica o social.
La iniciativa dels socialistes d’Algemesí contempla la creació d’un banc municipal de llibres de text, impulsat per l’Ajuntament. Gràcies a aquest sistema, els alumnes aconsegueixen de forma gratuïta els llibres per a l’any que comença, alhora que passen els volums de l’any anterior als escolars que arriben a aqueix curs.
El sistema permet un estalvi notable, al no haver de comprar materials nous cada curs, i desenvolupa en els xiquets i xiquetes la idea positiva de compartir i cuidar els llibres de text. Aquesta fórmula ha funcionat amb èxit en diverses comunitats autònomes i ajuntaments, per la qual cosa compta amb l’aval de diverses administracions, col·legis i associacions de pares i mares.
Marta Trenzano, portaveu del Grup Socialista d’Algemesí, va explicar la importància de “garantir la igualtat d’oportunitats des de la infància, perquè l’educació siga un dret de tots els xiquets i xiquetes d’Algemesí, i no un privilegi”. “Un banc municipal de llibres suposa un alleujament econòmic a les famílies, un estalvi general i transmet valors positius als alumnes”, va afirmar.
A més de la moció presentada, el PSPV d’Algemesí ha llançat una campanya d’informació en xarxes socials per a donar a conèixer els avantatges del banc municipal de llibres de text, i ha dialogat tant amb la comunitat escolar com amb les AMPAS per a millorar la proposta.
Els socialistes reclamen al Partit Popular que se situe del costat dels ciutadans, i que no s’opose en l’Ajuntament a reforçar el dret a l’educació, ni a contribuir a l’economia de les famílies d’Algemesí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here