Toni Benavent (Albena): «El teatre ha perdut una tercera part dels espectadors»

0
254

El teatre tampoc s’ha escapat de la crisi i els seus protagonistes han llançat en els últims temps més d’un «SOS» avant les dificultats que tenen, sobre tot les companyies amb més estructura, cas d’Albena Teatre.

Reducció d’ajudes

«Estem a la vorera de la inviabilitat» assegura el productor d’Albena Toni Benavent, minuts abans d’estrenar-se al Gran Teatre d’Alzira la última obra, «M’esperaràs?». El productor de la Ribera lamenta que el sector cultural estiga en Espanya grabat en un 21% «mentre en països com a França tinguen el 5%».

La crisi ha provocat que en els últims anys i davant la falta de subvencions i l’elevat IVA que «el teatre haja perdut una tercera part dels espectadors» advertix Benavent que recorda com el circuit teatral valencià «es va paralitzar» i que la reducció de les ajudes de l’administració «es va reduir en un 50%».

Amb este panorama desalentador el soci de Carles Alberola assegura que «es fa molt difícil continuar i mantindre les actuals estructures». En este aspecte reconeix que es més fàcil sobreviure als monologuistes i companyies «amb una estrctura més reduïda» que la d’Albena Teatre o d’altres grups reconeguts en el sector teatral.

El gran coliseu d’Alzira està a punt d’alçar el teló, no s’ha omplit del tot però el pati de butaques està ple i hauran més de 600 espectadors que han pagat el 21% d’IVA a les entrades. Però és que l’Albena Teatre de Carles Alberola i Toni Benavent juguen a casa en esta ocasió i això sempre és un advantatge.

Afortunadament el públic s’ho va passar d’allò més bé i al final de la funció cap espectador s’enrecordà de l’IVA, mentre ovacionaven una i altra vegada els quatre protagonistes; Carles Alberola, Alfred Picó, Rebeca Valls i Cristina Garcia. Mentre el productor, Toni Benavent, rebia un fum de felicitacions amb un somriure d’orella a orella a l’eixida del teatre.

Riberaexpress

Toni Benavent

Carles Alberola i Toni Benavent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here