El Govern no invertirà ni un euros enguany en infraestructures a la Ribera Baixa segons el PSPV

0
119

El Govern d’Espanya no invertirà ni un euro en noves infraestructures a la Ribera Baixa enguany. Per al secretari general comarcal, Jordi Mayor, este fet torna a c

Jordi Mayor

onstatar “la profunda discriminació a la qual el PP sotmet a la comarca”. Segons Mayor, això “té efectes secundaris molt perniciosos en la zona: més atur, un augment alarmant de la pobresa i un retard considerable en el nostre desenrotllament econòmic”.

El Partit Socialista ha comprovat directament el nul interés del Govern central per invertir en noves dotacions i millorar les ja existents. Com a exemple d’això, l’executiu de Mariano Rajoy ha tardat sis mesos a respondre a una pregunta formulada per diputats valencians del Grup Parlamentari Socialista sobre la situació del projecte de defensa contra inundacions d’Albalat de la Ribera. La resposta ha sigut una mera obvietat: no figura en els pressupostos generals de l’Estat. Tampoc sembla que vaja a fer-ho en un futur.

D’altra banda, l’única actuació prevista en els comptes de l’Estat per a este exercici a la comarca, uns 2,8 milions per a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Sueca, de moment no ha sigut licitada i no es tenen notícies que l’obra vaja a dur-se a terme enguany, tal com s’ha fet ressò la premsa este cap de setmana.

A més a més, s’afig la paralització de l’A-38 en el seu tram Cullera-Favara, que un estiu més està provocant caos circulatori en l’antiga N-332, augmentant el risc d’accidents i posant en risc la vida no solament dels qui circulen per eixa via, sinó també dels mateixos vianants de Favara.

Mayor ha recordat que el PP va rebutjar en el Congrés les esmenes presentades pel PSOE per a incloure estes actuacions en els comptes generals del 2014 i ha responsabilitzat “tant als qui estan a Madrid, que prenen les decisions finals, com als alcaldes i regidors que estan ací, que callen i atorguen, de què ara estiguem a la cua de la cua en inversions”.

El líder comarcal ha recordat que amb els governs socialistes “la Ribera Baixa ha rebut inversions milionàries”, i posa com a exemples l’inici de la A-38, l’arribada de l’AVE a Cullera, la posada en marxa del filtre verd de l’Albufera Sud, el nou pont de Fortaleny sobre el Xúquer, l’adequació de l’Assut de la Marquesa o el cordó dunar a Cullera, així com la rehabilitació de patrimoni històric, com és el cas del Castell de Cullera. “Amb el Partit Socialista, els ciutadans de la Ribera Baixa han guanyat i amb el PP perden per golejada”, ha conclòs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here