Cullera va bé / Opinió: José A. Marí

0
323

En el ple extraordinari del passat dia 11 de juny, el govern del Partit Popular amb Ernesto Sanjuán al cap , acaba d’hipotecar el futur dels cullerencs fins a l’any 2032, sí, ho han llegit bé. La causa és l’aprovació de les noves condicions que li imposa el Ministeri d’Hisenda perquè complisca el pla d’ajust econòmic per a pagar els quasi prop de 21 milions d’euros, que són el resultat de la mala gestió, sobrecostos i balafiaments que el Sr. Sanjuán ha realitzat en l’època del “boom” immobilari.

I el Decret , perquè ens assabentem tots en què situació estem, és ben clar: “la mesura és per als municipis que es troben en una situació financera negativa i un elevat nivell de deute”. I Cullera, lamentablement i gràcies al PP, ho és i molt.

I si la mesura d’allargar els terminis podria fins a un cert punt ser justificable, la que no es pot acceptar i des de Compromís denunciem , són les condicions en les quals s’accepta este nou pla d’ajust.

Estes consistixen a apujar els impostos locals a la quota de gravamen màxima permesa per la llei, estos són: Impost de Vehicles, l’Impost d’Activitats Econòmiques, Impost de construccions, instal·lacions , obres i finalment la plusvàlues (compravendes, herències,etc..)

Així mateix , a partir del 4 any, totes els serveis públics deuran d’autofinanciar-se amb les taxes i preus públics, i només es poden aprovar mesures per a incrementar les quotes. També queden eliminades totes les exempcions, que ja hi havia poques, entre elles la que reduïa l’impost de construcions a aquelles obres que tenien caràcter social.

I per a acabar, també cal reduir el 5% en despeses de funcionament i el PP ha presentat la proposta d’eliminar el finançament municipal a la Residència Municipal d’ancians , passant la responsabilitat a la Conselleria. Per a Compromís açò significa el tancament de la residència, així de clar. Perquè que passarà si la Conselleria no se´’n fa càrrec de la Residència?

Un deute de quasi 40 milions d’euros, duplicat durant la gestió del PP. I no cal oblidar que este nou plà , a banda dels 20 milions que pagarem, ens va a costar 15 d’interessos.

En definitiva , tot l’esforç impositiu que hem de fer els ciutadans només serà per a pagar els deutes i als bancs, és a dir , tota la mala gestió pels capritxos del sr. Sanjuan.

I per descomptat que es pot dir que estem en mans del Ministeri d’Hisenda, tecnicament intervinguts, ja que qualsevol “moviment” econòmic dependrà d’ells.

Estes mesures no contribuiran a crear ocupació, ni que vinguen empreses, que els comerciants tinguen més facilitats per a seguir , ni inversions ni res. Només esperar ajudes de la Diputació i poc més.

Esta és l’herència que el PP i el Sr. Sanjuan estan deixant a Cullera , una herència que hipoteca el futur de les persones. Ara més que mai fa falta un canvi en la política local i Compromís fa un crit a la ciutadania a rebel·lar-se d’una vegada per sempre.

Estem capacitats i preparats per a assumir el canvi i el govern, però el volem realitzar amb totes i tots. I per això vos invitem a participar en este projecte, que és el de tota la ciutadania de Cullera.

José A. Marí
Secretari Comunicació Compromís per Cullera. 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here