EUPV de Sueca critica la «retallada» de l’horari d’atenció als estiuejants als centres sanitaris

0
322

El col·lectiu d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) de Sueca denuncia públicament la nova retallada que l’Àrea de Salut de la Ribera aplicarà durant aquest estiu a la Ribera Baixa, i més concretament a les platges de Cullera i Sueca.

Tanquen el centre de Mareny Blau amb la qual cosa els estiuejants hauran de desplaçar-se a les Palmeres on també han reduït l’horari d’11 a 15 hores en juliol i setembre, quan l’any passat va ser de 8 a 15. A les Palmeres només prestarà el servei en juliol, agost i la primera quinzena de setembre, quan l’any passat ho féu durant tot l’estiu.
El centre de salut del Perelló, on es concentra una població important (els 2.200 veïns habituals poden passar a multiplicar-se per 10, o més), romandrà tancat durant les nits, fet que obligarà als pacients a acudir a Sueca a partir de les 22 hores. La temporada passada tancaren les nits de diumenge a dijous, i aquesta també ho faran divendres i dissabtes. L’estiu de 2013 ja no ba obrir les seues portes el centre del Pouet, en la Llastra, fet que va obligar les persones a acudir al Perelló.
En el cas de Cullera, amb una població estival que pot arribar als 200.000 habitants, es redueix l’horari del centre de l’Oasis que l’any passat era fins les 21 hores i enguany serà fins les 18.
«Estem convençuts que a més de l’estalvi en personal, Ribera Salut te un afany recaptatori, atés que a més de massificar el centre de Sueca també procediran a facturar a les corresponents administracions per les persones desplaçades que han vingut a la nostra comarca a gaudir de les seus vacances», ha manifestat Felip Hernandis, coordinador d’EUPV de la Ribera Baixa.
«Per aquesta reducció en l’horari de la prestació d’aquest servei, que pot resultar vital en alguns casos, pensem que els alcaldes de Sueca i Cullera haurien de fer tot el que estiga al seu abast per evitar aquestes retallades», ha afegit, «independentment de la seua adscripció política, ja que primer que res es deuen a la ciutadania, i ara, també han de posar de la seua part per l’atenció que requereixen milers de persones que estiuegen a les platges de la nostra costa».

Tanquen habitacions de l’hospital
Des d’EUPV també han considerat «una temeritat» la decisió de Ribera Salut de tancar habitacions de l’hospital durant aquests tres mesos d’estiu, tot i l’increment de població que es produeix en aquesta època de l’any. De l’1 de juliol al 30 de setembre tanquen 28 habitacions de dos llits cadascuna; i s’ha parlat de la possibilitat que també deixen fora de servei més d’individuals i en la mateixa UCI, segons ha pogut saber EUPV de Sueca de fonts solvents.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here