Una sentència del TSJ avala la construcció de finques de quatre altures en la muntanya de Cullera

0
316

Pere Mayor (PSPV) dubta que l’alcalde Ernesto Sanjuán haja fet tot el possible per evitar la urbanització de la muntanya

► Una sentència del TSJ obliga a tornar al PGOU franquista de 1965 i avala la construcció d’edificis de fins a 4 altures entre el Castell i l’Alt del Fort

El líder dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, ha expressat hui els seus dubtes respecte a l’eficàcia de la gestió realitzada pel govern municipal del PP en el litigi judicial de l’ajuntament amb diverses empreses per a evitar la urbanització de 68.535 metres quadrats en la muntanya de Cullera, concretament 13 parcel·les en uns terrenys que se situen entre els voltants del Castell i l’Alt del Fort.

El ple municipal celebrat ahir va aprovar una modificació provisional del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) en la qual, per ordre judicial, es declara sòl urbanitzable la superfície citada, tal com s’arreplegava en les normes urbanístiques aprovades en 1965 per l’il·legítim consistori franquista. La decisió solament va comptar amb el suport del PP, mentre que els Socialistes de Cullera van votar en contra, ja que consideren «una autèntica aberració esta decisió».

Mayor va explicar que en 1995 el govern municipal socialista va modificar el pla general i declarà eixos terrenys com no urbanitzables de protecció especial per a evitar que allí es construïren cases, «i amb la clara intenció de protegir la nostra muntanya de la depredació urbanística projectada en plena dictadura».

Els propietaris, no obstant això, van recórrer i defensaren en els tribunals la possibilitat de construir. Després de diversos anys de litigis judicials, el consistori ha perdut eixos plets —no cap recurs— amb les empreses promotores propietàries, a les quals ara se’ls dóna la raó i el jutge autoritza edificis de fins a 4 altures, la qual cosa condemna este espai d’alt valor ambiental, cultural i paisatgístic a omplir-se de rajola com en els pitjors temps del ‘boom’ urbanístic.

Mayor ha expressat els seus dubtes sobre que el govern d’Ernesto Sanjuán «haja fet tot el que estiguera en les seues mans per a evitar arribar a este punt» i li ha retret al primer edil el «nul interés per preservar la muntanya, ja que durant tot este temps no ha pres ni una sola mesura en eixe sentit», al mateix temps que li ha exigit que «busque les vies legals per a protegir-la i evitar convertir la badia de Cullera en un eixam de cases que acabe de destrossar el seu valor paisatgístic».

Jordi Mayor ha proposat que «tots els partits hem d’anar de la mà per a evitar més atropellaments urbanístics, com ocorregué en el passat. Cal un consens per defensar els interessos generals de Cullera, actitud que lamentablement l’executiu municipal no ha mantingut i que nosaltres sí ens comprometem a impulsar a partir de 2015 si els ciutadans ens donen la seua confiança per a governar», ha expressat Mayor.

Així mateix, el portaveu socialista ha instat a l’executiu municipal a buscar mecanismes per a evitar l’execució de la sentència. «L’ajuntament no ha de relaxar-se en este tema i cal fer una miqueta més, i això implica portar este assumpte als tribunals europeus», ha exigit, a pesar que el secretari municipal haja adduït un informe en el qual s’especifica que la sentència no pot recórrer-se.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here