El PSPV denuncia la reducció de sanitaris, llits i la discriminació dels pacients de la Ribera

0
255
Robert Martínez i Ignacio Subías

El diputat socialista Ignacio Subías ha denunciat hui a Alzira la reducció de professionals sanitaris i de llits junt el tancament dels centres de salut per les vesprades a l’estiu en el Departament de Slut de la Ribera. A més ha lamentat que hi haja una «major rapidesa» en l’atenció sanitària als veíns de fora de la Ribera que als pacients d’esta comarca. Segons la responsable de sanitat socialista de la comarca, Mª José Dasca «són telèfons diferentS» els que atenen als malalts d’esta i d’altres comaarqus. Una discriminació que segons el PSPV obeix «a la compensació econòmica» que rep la UTE que gestiona l’atenció sanitària a la Ribera.

Per a Subias es tracta «d’un nou exemple de mercantilització» després de denunciar, també «la claríssima falta de respecte als metges d’atenció primària» davant l’existència «d’un filtre» que, de vegades, fa que un nombre indeterminat de pacients passen directament als especialistes.

Entén el diptuat socialista que esta comarca «és receptora» de turistes a l’estiu i per tant s’incrementa durant este periode el nombre de pacients. I per tant la reducció de professionals sanitaris i de llits fa que «emptijore l’atenció als pacients i les condicions de treball dels professionals».

Ignacio Subías s’ha compromés en «recuperar» per al sistema sanitari públic hospital de gestió privada com el d’Alzira, que es podrà fer «l’any 2018 a cost zero». Però no ha descartat que es puga fer abans del termini «sense cost per incompliment» de les condicions acordades.

En la roda de premsa han intervingut, a més la responsable de Sanitat socialista, Mª José Dasca i el secretari comarcal del PSPV, Robert Martinez.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here