L’Alcúdia reclama actuacions «immediates» contra la mosca negra i el mosquit tigre

0
341

En la Sessió Ordinària del mes de juny del Ple de l’Ajuntament de l’Alcúdia es discutiren, entre altres coses, les actuacions contra la mosca negra, el pla especial de desocupació per als municipis afectats per la pedregada del 28 de maig i la proposta de concessió de mèrits als policies que rescataren a la veïna accidentada a la Séquia Real el passat diumenge.

Enguany és el segon any consecutiu que la mosca negra i el mosquit tigre afecten amb les seues mossegades i picades als treballs que es desenvolupen a l’aire lliure, sobretot els de l’agricultura. Davant d’aquesta problemàtica, el Grup Compromís va plantejar una moció per a demanar “…a les institucions competents, les actuacions immediates i urgents que decidisquen els tècnics per a combatre el problema actual amb la proliferació de la mosca negra i el mosquit tigre…”, així com la creació d’una Comissió per tal de redactar un protocol d’actuació per als casos de proliferació de la mosca negra i el mosquit tigre. L’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar per unanimitat aquesta moció.

També els problemes meteorològics fan als camps i els seus treballadors uns autèntics màrtirs. El passat 28 de maig va caure una pedregada que afectà unes 18.700 fanecades dels diversos municipis, 2.300 pertanyents al terme de l’Alcúdia (de les quals 1.600 estan plantades de caquis i 600 de tarongers). Els representats dels Ajuntaments d’Alberic, l’Alcúdia, Benimodo, Carlet i Massalavés, tots ells afectats, es van reunir el passat 5 de juny i van aprovar per unanimitat “sol·licitar a l’Administració Central i Autonòmica l’aprovació urgent d’un pla especial de desocupació per als municipis afectats, que siga garantia de recuperació dels jornals i, subsidiàriament, l’increment substancial dels fons que destinen per mitjà de l’INEM i SERVEF als convenis amb ajuntament per a desocupats agrícoles estacionals”.
A prioposta del grup Socialista, l’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar per unanimitat en la Sessió Plenària la voluntat de reclamar als governs central i de la Generalitat l’aprovació urgent d’un pla especial de desocupació per als municipis afectats per la pedregada del 28 de Maig.

Tema d’urgència a la sessió plenària va estar l’actuació de dos membres de la Policia Local de l’Alcúdia que, el passat diumenge van arriscar la seua vida per a salvar a una veïna que va caure accidentalment dins la Séquia Real i estava a punt d’ofegar-se. L’Ajuntament va agrair als agents Vicent Miralles Mur i Joaquin Salavert Fajardo el seu treball i va aprovar, per unanimitat, demanar a la Conselleria de València la Creu al mèrit Policial amb distintiu roig. Aquesta virtut es pot concedir si, entre altres coses, els agents han realitzat “actes en defensa i protecció dels interessos que tenen encomanats, que posen de manifest qualitats de valor, sacrifici, lleialtat o abnegació excepcionals, i dels que es derive risc per a la seua vida amb independència del resultat produït, sempre que superen l’estricte compliment de les obligacions i deures reglamentaris”. També es va aprovar la remissió de l’expedient format a l’efecte a la Conselleria competent, als efectes de la seua instrucció i resolució.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here