El Teatre-Cinema de Corbera s’ompli per al Concert de Compositors Valencians

0
428

Dissabte passat, 21 de juny, tingué lloc, al Teatre Cinema Ricardo Cebolla de Corbera, el 4t Concert de Compositors Valencians, un acte més del programa d’activitats de la 29 Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera que es va celebrar el 6 d’abril en esta població situada a les faldes d’una serra emblemàtica per la seua riquesa botànica, els seus paisatges encisadors i la seua planta rocallosa que separa la marjal de la vall de la Murta, la qual ja visitàrem amb molt bona companyia i el cor ple d’emocions durant la travessia de la senda dels frares, amb l’excusa del projecte PERTOT, ACOSTA’T A LA RIBERA.
Van participar en este 4t Concert de Compositors Valencians, la Banda Jove, L’Ateneu Musical La Lira i la Coral de la UDP. Les obres musicals que es varen interpretar es van executar amb gran mestria davant d’un públic que omplia el Teatre Cinema de gom a gom i que va aplaudir amb entusiasme cada peça. Al davant de la banda estava el seu director Samuel Pérez Ortega, que amb la seua batuta ens va fer gaudir de cada compàs i cada moviment.
concertcorbera 350 6Cal explicar que Corbera és una població que tradicionalment ha generat un bon grapat de músics, els quals, actualment, es guanyen la vida com a professionals de la música en molts punts de l’Estat Espanyol i, fins i tot, d’Europa. Alguna essència absorbible per la pell deu tindre la serra de Corbera que provoca un augment considerable de les capacitats musicals dels veïns i veïnes del municipi!
La justificació d’organitzar un concert d’estes característiques totes les Trobades és donar a conéixer els autors valencians poc coneguts, els quals no sovintegen molts els concerts, i donar oportunitat a les societats musicals a aportar a les Trobades el seu treball, un treball callat dels músics que ix a la llum dels escenaris gràcies a l’esforç i a la gestió de grups de persones que estan al davant de les societats i que han de sobreviure a tota mena de dificultats, inclòs les retallades pressupostàries.
concertcorbera 350 9També van participar en este concert un grup molt nombrós d’educants integrats en una coral infantil que fa interpretar algunes cançons populars valencianes acompanyats molt encertadament per la banda. És un goig contemplar una pedrera de futurs músics dalt l’escenari i és un plaer també escoltar estes veus infantils entrellaçades amb harmonia, amb més quantitat de graciosa espontaneïtat que de rigor interpretatiu, este de vegades massa eixut i formal.
La cosa més sorprenent d’este tipus de concerts és constatar l’enorme quantitat de persones que arrossega i de quina manera l’afició dels valencians i valencianes per la música de banda és sòlida i perdurable, malgrat la falta de suports institucionals que pateix.
concertcorbera 350 7Va tancar este 4t Concert de Compositors Valencians, la Coral de la Unió Democràtica de Pensionistes, que va interpretar magistralment peces musicals pertanyents al cançoner popular valencià, provinents de la Ribera del Xúquer, el Baix Vinalopó, la Marina i L’Alacantí, un recull de melodies que li devem a Vicent Franch Benavent. Cal recordar que, a Corbera, el col·lectiu de jubilats i pensionistes constitueix en si una experiència social molt cohesionada i participativa, a la qual s’afigen persones d’altres pobles dels voltants. A més a més, són persones que desenvolupen un cridaner activisme social que expressen per mitjà de les seues actuacions, l’organització de balls o de sopar populars. Precisament, el 4t Concert de Compositors Valencians fou l’esdeveniment cultural escollit per Càritas per dur endavant la recollida d’aliments de primera necessitat i de donacions econòmiques per al seu economat local.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here