El PSPV de Cullera exigix a l’alcalde que es pague «de la seua butxaca» la defensa per l’incendi

0
319

► «Si es manté la imputació després de la declaració del dia 14, l’alcalde haurà de dimitir»

► El líder socialista Pere Mayor demana al president de la Generalitat explicacions sobre l’expedient obert pel cas

El líder dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, ha exigit hui a l’alcalde de la localitat, Ernesto Sanjuán, “que es pague de la seua butxaca” la defensa a la qual haurà d’acollir-se en el cas de l’incendi de la muntanya, després d’haver sigut imputat el primer edil per este assumpte i citat a declarar el pròxim dia 14 de juliol en el jutjat d’Instrucció número 3 de Sueca.

El portaveu socialista considera “que els veïns ja vam tindre prou patint les conseqüències de l’autorització per part de l’alcalde del castell de focs causant del foc, com per a damunt ara haver de pagar-li entre tots l’advocat que el defense”. “Seria una autèntica burla que carregara eixa despesa a l’ajuntament perquè va ser una decisió personal seua, desoint els advertiments dels bombers, i per tant ha d’assumir totes les conseqüències de la seua acció”, ha afegit.

Així mateix, Jordi Mayor ha apuntat que si després de la declaració es manté la seua imputació, “Sanjuán haurà de dimitir”. Mayor creu que “és l’única eixida honrosa que li quedarà si és coherent amb les seues pròpies paraules”, en referència al compromís del primer edil d’assumir les responsabilitats de tota mena que es derivaren de la seua decisió.

En cas que això no succeïsca, Mayor ha instat al president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, a què force a l’alcalde a anar-se’n. “Si el cap del Consell és coherent amb la seua suposada tolerància zero amb càrrecs polítics imputats, ara va a tindre una oportunitat d’or per a demostrar-ho i netejar de polítics sospitosos les institucions”, ha reptat Jordi Mayor.

D’altra banda, Mayor ha demanat explicacions a la Generalitat sobre l’expedient obert sobre l’incendi, del que no es tenen notícies. “No vull pensar que estan tractant de retardar-ho al màxim perquè hi ha un càrrec del PP implicat”, ha manifestat, “però la veritat és que la justícia va més ràpida que ells”.

Dany a la imatge turística

Mayor ha afegit que la notícia de la imputació “danya la imatge i el prestigi de la ciutat”, en plena temporada turística, “transmetent la sensació de tindre un ajuntament gestionat a l’estil d’una república bananera per un grup de polítics amb poc de trellat”.

Finalment, el portaveu socialista creu que este episodi “representa un pas més en la desintegració del règim de Sanjuán, qui ha desgovernat l’ajuntament durant més d’una dècada d’esquena als ciutadans, portant-lo a la ruïna més absoluta en tots els sentits” i ha advocat per un canvi en 2015 “perquè els veïns de Cullera tinguen un govern decent, preparat i que els tinga en compte”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here