Actuació histórica de la Muixeranga en la Festa Major de Valls

0
436

 

La Muixeranga d’Algemesí va protagonitzar aquest dissabte 21 de juny una actuació i reconeixement històrics en els actes de la festa major de Sant Joan del municipi tarraconense de Valls.

En primer lloc, l’ajuntament vallenc va oferir una recepció oficial als membres de la Muixeranga d’Algemesí a la Casa de la Vila. A continuació, els muixeranguers del municipi de la Ribera van ser fotografiats al “quilòmetre zero del món casteller”, el lloc on està previst que s’ubique el Museu Casteller de Catalunya.

Els actes a la , ciutat castellera per excel•lència proseguiren amb una actuació de la Muixeranga d’Algemesí pel carrer de la Cort fins  la plaça del Blat, lloc on mostraren el ball i les diferents figures i quadres plàstics que la caracteritzen i constitueixen l’origen dels castells catalans, anomenats originàriament “ball de valencians”.

Amb la participació dels muixeranguers en les festes de Valls, la ciutat tarraconense ha pretés fer un reconeixement del paper de la Muixeranga d’Algemesí “com a preservadora d’aquesta tradició centenària”, al temps que consolidar les bones relacions entre ambdues ciutats.
Els contactes entre la Muixeranga d’Algemesí i la colla castellera de Valls s’iniciaren al 1991, amb la visita de la Muixeranga justament l’any de la recuperació de la Muixeganga de Valls durant les Festes Decennals dedicades a la Mare de Déu de la Candela, declarades Festa Patrimonial d’Interès Nacional.
Els actes històrics celebrats aquest dissabte a Valls han posat el fermall d’or a les relacions entre ambdues colles.
Laveupv.com
Fotos: Laveu

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here