V Campanya de prevenció del càncer de pell a l’Alcúdia

0
315

La junta Local de l’AECC de l’Alcúdia, dintre de la seua tasca activa d’informació i prevenció del càncer, ha posat a disposició dels veïns i veïnes, per cinqué any consecutiu, la unitat mòbil de prevenció contra el càncer de pell, per realitzar revisions gratuïtes.

La unitat s’ha instal·lat al lloc de costum, la plaça del mercat. En total s’han visitat un centenar de persones, entre homes i dones, d’entre les quals s’han diagnosticat quinze incidències de diversa consideració com ara tumoracions de caràcter benigne i algun tumor de pell, que han sigut derivats als corresponents especialistes per a control i tractament.

La junta Local, com cada any, aprofita que es duu l’autobús per a incidir, més si cap, en la importància de la prevenció i les revisions periòdiques, en una jornada que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez Correcher .

Protegir-se de les radiacions solars amb cremes i evitar les hores més fortes de sol al migdia són algunes de les recomanacions més habituals per prevenir el càncer de pell, una malaltia que afecta 3.200 nous casos cada any a Espanya, i la incidència continúa augmentant un 10% cada any. En la major part dels casos, el responsable directe del càncer és el sol, és per això que hem d’actuar de manera responsable sobretot a l’estiu.
L’arma més eficaç davant aquest tipus de càncer és la prevenció però els especialistes recorden que cal realitzar-se revisions periòdiques de la pell per facilitar-ne un ràpid diagnòstic, la clau que permet curar fins el 95% dels casos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here