Tres alumnes d’Almusafes guardonats en l’Andrés Estellés de Benimodo

0
323

L’IES d’Almussafes clausura el curs educatiu 2013-2014 amb una bona notícia des del punt de vista literari. Tres dels seus alumnes de Batxillerat acaben de ser guardonats en el dotzé Premi “Vicent Andrés Estellés” de poesia i narrativa curta en valencià, convocat per l’Ajuntament de Benimodo per als alumnes de segon cicle de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius dels instituts de la Ribera Alta i Baixa.

Carmen Campos Lerma, estudiant de primer de Batxillerat, ha sigut distingida amb el primer premi, dotat amb 400 euros, amb el relat «Sóc una princesa». Així mateix, el seu company Álex Alós Clérigues, ha quedat en segona posició amb la narració breu titulada “Pluja” i dotada amb 250 euros.

Per la seua banda, en la modalitat de poesia, el segon premi, valorat en 250 euros, se l’ha adjudicat Iván Girona Lozano, alumne de segon de batxillerat amb el poema titulat «Mort. Com ets?».

La satisfacció dels tres estudiants guardonats va més enllà de la mera dotació econòmica per dos motius. En primer lloc, perquè l’Ajuntament de Benimodo editarà un llibre que arreplegarà totes els relats i poemes guanyadors i, en segon lloc, perquè en esta dotzena convocatòria hi ha hagut una alta participació, ja que s’han presentat al certamen un total de 110 treballs creats per alumnes de centres de secundària de tota la comarca de la Ribera.

L’acte oficial d’entrega dels premis “Vicent Andrés Estellés”, convocats no sols per a promocionar nous valors literaris valencians, sinó també per a ajudar al foment i a l’edició d’obres en la nostra llengua, se celebrarà la primera setmana del pròxim mes de setembre en la localitat de Benimodo.

Des de l’IES Almussafes s’explica que esta notícia posa de manifest que entre els jóvens d’Almussafes hi ha inquietuds literàries que és necessari recolzar i se’ls anima a continuar desenrotllant i enriquint esta qualitat. En este sentit, l’equip docent del centre educatiu es brinda a informar-los i orientar-los respecte als diferents certàmens a què poden optar amb altres produccions literàries pròpies.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here