Pla de Millora dels Barris de Més Algemesí

0
466

Els polítics i les administracions no podem estar desconnectats de les necessitats quotidianes i concretes dels ciutadans. La política de proximitat s’ha de fer anant a veure què és allò que necessita el ciutadà en la seua vida diària. Això és el que ha fet MÉS ALGEMESÍ amb les seues assembles de barri del Pla i de la Plaça de la Ribera i voltants.

Però no es tracta sols d’escoltar-los, sinó també de solucionar els seus problemes quotidians. I això és en el que està MÉS ALGEMESÍ. Per això, a partir del recull de queixes i suggeriments que realitzaren a  les assemblees, hem elaborat una moció que presentàrem ja el dilluns i que demana l’elaboració d’un “Pla de Millora dels nostres Barris” (PMB). En concret,, ara per ara, aquest PMB començaria amb tres edicions, una general, un altra per a la zona del Pla i una tercera per a la Plaça de la Ribera. I què demanen els nostres veïns? No demanen grans obres ni grans inversions. No demanen Polivalents, ni Mercats, ni grans “esdeveniments” demanen coses tan senzilles com que els cables de les faroles no estiguen a l’abast dels xiquets, que fumiguen contra les panderoles o les puces, que mantinguen les zones verdes, i sobretot que netegen els excrements dels gossos. Eixes són les preocupacions quotidianes, dels nostres veïns, preocupacions que generen indignació com la que ens ha fet arribar un veí de la zona de la Plaça de la Ribera i que ara us reproduïm:

“Us envie unes fotos de  la plaça de la Ribera d’Algemesí. És una poca vergonya el que està passant, al costat dels parcs infantils que ocórreguen i permeten açò no té nom. Podeu veure la quantitat de merdes de gossos amb les seues corresponents pixades que hi ha per metre quadrat. És per a un rècord Guiness, el poc civisme de la gent i la passivitat de l’Ajuntament com el principal responsable que no fa absolutament res. I a més la poca seguretat que tenen els carrers del voltant, doncs a partir de les 12 de la nit la foscor és quasi total, estem farts d’abandó del barri per part de l’Ajuntament. volem ja solucions urgent.”

Són molts els veïns i veïnes d’Algemesí que estan farts de projectes megalòmans i que únicament demanen que l’Ajuntament s’ocupe del que són les seues obligacions. Ens hem trobat amb veïns que tenen clar, com diu l’autor del correu, que el principal responsable d’aquesta deixadesa  és l’Ajuntament. Quan fart deu estar el veí autor del correu per enviar-nos 8 fotos de la plaça de la Ribera que amb l’irònic títol de “Monuments d’Algemesí” recullen gràficament l’existència en la plaça de quasi 100 excrements de gossos en les voreres i jardins! (Podeu veure-les en els següent enllaç, i us recomanem que no deixeu de veure-les) De fet, aquest problema tan quotidià sembla ser un dels que més preocupa als nostres veïns i uns dels que menys s’ocupa el nostre equip de govern.

Per això MÉS ALGEMESÍ proposa que s’elabore eixe PMB amb una duració d’un o dos anys. Les diferents edicions del PMB serien avaluables i revisables al final del seu termini. Es tracta d’uns compromisos concrets de l’ajuntament que el veí pot veure si es realitza o no. Molts d’ells són compromisos senzills com els que dèiem abans, com tapar els registres de les faroles del Pla que tenen els cables a l’aire –qüestió que ja s’ha solucionat gràcies a un escrit nostre-, incrementar les campanyes de desinsectació i desratització, realitzar un manteniment periòdic de les zones verdes, incrementar la freqüència de la neteja viària, tancar els solars municipals, millorar les zones infantils…  D’altres més complexes, com la implantació de la policia de proximitat, una xarxa de carrils bici, més pipicansPerò tots ells són realitzables si es té voluntat política per fer-los.

El que passa és que no es té. El problema és que tenim un equip de govern que no escolta la ciutadania, sord a les necessitats socials, un equip de govern tancant en els seus megaloprojectes que únicament beneficien a quatre amics però que no milloren la vida quotidiana dels nostres conciutadans.

MÉS ALGEMESÍ, però, vol continuar essent la veu dels ciutadans en el consistori i per això el dimarts de la propera setmana continuarem amb les nostres assemblees de barri i celebrarem una en el Parc Salvador Castell, per tal que els veïns d’aquest parc i voltants ens diguen quin és el PMB que volen que fem arribar a l’Ajuntament.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal  MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here