EU demana a Bastidas que exigisca a la Generalitat el garantiment dels serveis públics locals

0
281
Iván Martínez

EU insta l’Ajuntament d’Alzira per a què exigisca a la Generalitat que garantisca els serveis públics municipals. Amb la reforma de l’Administració Local deixa de ser competència municipal l’ensenyament o determinats serveis socials, i hauria de traspassar-ho la Generalitat a l’Ajuntament.

Més de mig any després de l’aprovació d’aquella llei nefasta, encara no s’han elaborat les normes autonòmiques per a garantir la continuïtat dels serveis públics municipals, davant la seua amenaça de desaparició.

La nova llei de règim local estableix que deixa de ser competència pròpia dels ajuntaments l’ensenyament i determinats serveis socials. L’Ajuntament d’Alzira presta servei en les tres escoletes infantils de 0-3 anys, davant la falta de places per part de la Generalitat que només manté la de Tulell. D’igual manera, Serveis Socials només podrà oferir ajudes d’emergència, però els programes de Joventut, Igualtat i majors (com ara les residències d’ancians) ja no són competències pròpies. La Generalitat hauria de garantir el traspàs d’aquestes competències als ajuntaments i dotar-les de pressupost, però a dia de hui no ha fet res al respecte.

Tal i com també denuncien els sindicats i treballadores i treballadors, el Consell no ha pres cap decisió sobre aquest tema, no ha emès cap instrucció ni ha tingut cap interès per dialogar amb els representants dels treballadors afectats ni amb els representants polítics d’ajuntaments i mancomunitats.

Des d’EU reclamem que Alzira s’afegisca a tants ajuntaments, també governats pel PP, com Alcoi, Vila-Real, Bunyol, Canals, etc., que estan reclamant-ho. I que de manera oberta, participativa i transparent, s’elaboren les normes autonòmiques que garantisquen la continuïtat dels serveis municipals. Tot açò sota el principi de proximitat i amb el finançament suficient perquè els serveis públics seguisquen cobrint les necessitats de la població, sense que estiguen sotmesos a l’amenaça permanent de desaparició.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here