El nou club de Piragüisme d’Alzira farà este estiu un hangar i un embarcador al Xúquer

3
341
Zona prevista per al mirador
Enrique Montalvà (esquerra)
Zona on es farà l’embarcader d’Alzira
Piragües en el Xúquer

Una vintena de piragüistes d’Alzira han fundat un club per practicar el piragüisme en el futur embarcad0r que faran este estiu al Xúquer en un tram que linda amb el circuit de cross de la Ciutat Esportiva Jordi Martinez Aspar.

«Tenim l’esperança de remar este estiu a Alzira» confessa, Alfredo Pellicer, un dels fundadors d’Alzira Piragüisme Club Esportiu que conta amb les benediccions de la Federació Valenciana i Espanyola d’este esport. Pellicer i els directius fundadors pertanyien a altres clubs de la comarca.

Cursos de piragüisme

El nou club pretén que els alzirenys «no visquen més d’esquenes al riu, volem que la gent conega el Xúquer» i per aixó tenen previst fer cursos per als no iniciats així com també per als que vulguen competir.

La rampa d’accés al riu «serà molt natural, de terra, no hi haurà formigó i ficarem unes estaques de fusta al riu per mantindre la verticalitat», seguint les indicacions de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Pel que fa a l’hangar, tindrà, en principi, una capacitat per a una trentena de piragües, tot i que tenen previst que puga albergar un centenar d’embarcacions. Es situarà en el recinte de la Ciutat Esportiva i serà de «material prefabricat».

Passeig fluvial i mirador

Els treballadors municipals que estan eliminant el canyar i aplanant la vorera del riu per fer el passeig fluvial, s’han traslladat hui a la zona prevista per a l’embarcador amb «la finalitat de facilitar al nou club la seua immediata construcció», segons ha manifestat a Riberaexpress el regidor de Medi Ambient, Enrique Montalvá.

A una distància prudencial s’habilitaran zones per als pescadors davant la demanda feta per la Penya El Ham d’Alzira.

L’Ajuntament d’Alzira ha iniciat, recentment, els treballs de neteja per fer la primera fase d’un passeig a la vorera del riu d’uns 600 metres de llargària que anirà des del Pont de Ferro fins la zona on acaba el recinte firal i comença la Ciutat Esportiva. Tot just on està previst la construcció del futur pont, es farà, de forma provisional un mirador. El passeigf del riu tindrà una amplària d’entre 3 i 5 metres amb una barana de fusta com a protecció i «plantarem xops blancs perquè els usuaris tinguen ombra al llarg  de tot el trajecte» assegura Montalvà. Un recorregut que en la segona fase abastarà fins el camp de rugby i el pont de Mc Donalds, totalitzant una recorregut de 1.400 metres.

Reivindicació de Xúquer Viu i Compromís

Compromís i Xúquer Viu havien fet els dos últims anys un descens pel Xúquer en  piragües entre Alzira i Algemesí per reivindicar una zona d’esplai i un embarcador semblants al que tenen els veïns d’Algemesí al paratge de la Xopera. En el darrer descens, celebrat, recentment participaren una vintena d’embarcacions.

Catàlegs d’arbres i peixos

El departament municipal de Medi Ambient està aprofitant esta iniciativa per fer un catàleg dels arbres que hi han en este bosc de ribera i està previst que tècnics de la conselleria de Medi Ambient facen, en breu, un catàleg de la fauna del Xúquer al seu pas pel terme d’Alzira.

Riberaexpress

3 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here