Compromís denuncia «l’estat d’abandó» de la muntanya a la Barraca d’Aigües Vives

0
288

Els incendis forestals són un greu problema i provoquen grans danys en el medi donant lloc a situacions de greu risc públic, per la qual cosa és necessària la utilització de recursos i mitjans. Però el més important per a evitar-los és un pla de prevenció eficaç i actiu.

L’Entitat Local Menor de La Barraca d’Aigües Vives està catalogada com zona d’alt risc d’incendi forestal per pertànyer gran part del seu terme a Alzira, municipi principal de qui depen i catalogat així.

Les muntanyes de La Barraca pertànyen als municipis de Carcaixent i Alzira i s’han de fer responsables de la seua neteja i conservació, pas imprescindible per a la prevenció d’incendis. Aquesta acció no s’està realitzant, ja que sols amb donar un passeig per la Vall d’Aigues Vives s’observa l’estat d’abandó i deixadesa de la muntanya.

Tot el nucli urbà de l’ELM i les seus urbanitzacions es troben situats a menys de 500 metres de la muntany, per tant, un incendi a les immediacions provocaria una greu situació de risc públic i ambiental.

La falta de civisme i deixadexa provoca situacions com la que hem viscut el passat 13 de juny quan es va produir un incendi als voltants del Monestir d’Aigües Vives, zona amb un alt percentatge de població i on es troba també un col·legi i un hospital.

Almenys l’incendi va ser controlat i extingit en dos hores, gràcies a l’esforç de dotacions de bombers, voluntaris i policia.

Lorena Palomino
Compromís La Barraca

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here