Les tres primeres famílies beneficiades pel pla municipal «Alzira Social» han rebut este migdia, de mans de l’alcaldessa, les claus de les tres cases del carrer Callao de l’A

L’alcaldessa i el president de l’Alquerieta amb les tres famílies

lquerieta rehabilitades després de ser expropiades a distintes entitats bancàries per l’Ajuntament de la capital de la Ribera.

Emilio José Rodríguez, la seua  dona Mª del Carmen amb un fill de 6 mesos, Palmira Quirós, mare d’Andrés de 7 anys i el matrimoni format per Verónica Garcia i Daniel Marquez, pares de dos fills, són les primeres famílies agraciades d’un total de 120 aspirants que deuran esperar el seu torn, en alguns casos prou llarg perquè a hores d’ara estan rehabilitant-se les tres següents vivendes que podrien ocupar-se a finals d’any.

Darrere de cas hi ha un autèntic drama; estos tres sembla ser els més cridaners i malparats peró segons confessava el tècnic encarregat d’entrevistar les famílies solicitants, «sentia ganes de plorar en cada una d’elles».

Un monument

Emilio-José, conegut com Emiliet pels seus amics i en l’escola de futbol Ciutat d’Alzira, on ha entrenat més d’una temporada, fa dos anys que està en l’atur; «treballava en la fàbrica de gelat Ice Cream Comaker d’Alzira però ja fa dos campanyes que no em criden». El subsidi que li ha quedat és l’únic ingres d’esta família que fa tan sols sis mesos s’ampliava amb altra boca amb el naiximent d’Emilio-José. Els tres vivien al carrer Luchana del mateix barri de l’Alquerieta compartint casa amb famíliars de la dona.

«La casa, d’un total de 200 m2 entre les dos plantes, «és impressionant» manifestava Emilio que no parava de donar les gràcies a l’Ajuntament i a l’alcaldessa; «és per a fer-li un monument», comentava als mitjans de comunicaciò després d’assegurar que els 80 euros que deurà pagar mensualment de lloguer, «és una quantitat assequible».

M’han donat la vida

A Palmira Quirós i al seu fill Andrés que ha cursat 2º de Primària en el Blasco Ibáñez, se li feren els ulls com a plats quan entraren en el nº 28 del carrer Callao, una vivenda amb una superfície total superior als 140 m2. «La casa és meravellosa» explicava la jove que vivia en un pis «d’okupa» sense fluid elèctric en el que Andrés «estudiava amb una llinterna al cap».

Mentre el xaval pujava i baixava per una escala interior amb cara de satisfacció, sa mare repetia «ens han donat la vida».

A punt de ser desnonats

Un tant incrèduls, com si visqueren en un somni recorrien el nº 14 del carrer Callao, la primera casa en ser rehabilitada, el matrimoni format per Verónica Garcia i Daniel Márquez. El  banc, CAM-Sabadell, no va aceptar la dació amb pagament que li proposaren, «ens oferiren congelar la hipoteca però pagant els interessos durant dos anys i al final ens demanaren 3.000 euros més dels que haviem pactat alegant que s’havien equivocat». Com que no paguen ingteressos ni amortitzen capital des de 2012 «esperavem que d’un moment a altre ens comunicaren el desnonament de la vivienda en el carrer Diego Almagro», manifestaven tots dos a Riberaexpress.

L’habitatge, algo superior als 100 m2 s’ompliarà de soroll i alegria quan els dos fills de 7 i 13 anys, este matí en el col.legi, córreguen pel seu interior. Mentre, el matrimoni, molt agraït, rebia nombroses felicitacions del veïnat que aprofitava la porta oberta de la casa per curiosejar la cuina i les habitacions.

Un dia important

Els adjudicataris de les tres vivendes socials han signat els respectius contractes  per un import de 80 euros mensuales en concepte de lloguer durant tres anys i cada adjudicatari tendrà una opció de compra.

Per a Bastidas; “hui és un dels dies més importants de la meua carrera política como alcaldessa d’Alzira i a més como a ciutadana d’Alzira. L’alcaldessa ha afegit que l’Ajuntament «aposta per tots els ciutadans que necessiten ayuda» i amb el Pla Alzira Social «estem complint dos de les nostres màximas prioritats; la desocupació i la vivenda”.