La taronja protagonista en la II Fira de la Tapa i Comercial de Carcaixent

0
490

El Palau de la Marquessa de Carcaixent, ha sigut l’escenari per a la presentació als mitjans de comunicació, de la II Fira de la Tapa, i Comercial, així com la Recreació de la Batalla Històrica de Carcaixent del 1813, per part de Blanca Garrigues, Regidora de Comerç, i de Juan Albert, Regidor d’Hosteleria que tindran lloc els dies 13,14 i 15 de juny 2014, al voltant de la Plaça del Mercat, on estarà ubicada també la Fira Comercial i el Campament Militar, que farà la Recreació de la Batalla, així com diverses desfilades i dispars amb fuselleria de l’època i trabucs.

 Blanca, ha donat les gràcies en primer lloc als mitjans de comunicació presents, així com a la confiança dipositada en l’ajuntament pels  establiments hostalers i els comerços, que estaran presents en este segon any consecutiu que es fa, després de lèxit aconseguit l’any anterior. Un dels objectius d’esta fira, és que la gent del poble i dels municipis de la contornada, s’acosten a Carcaixent, coneguen els nostres comerços, i gaudixquen dels actes a celebrar.

Juan, “Carcaixent, serà el que vullguen ela carcaixentins”, i espera que juntar en un lloc, les dos fires i el Campament Napoleònic, és un gran encert.

Joaquin Blasco, President de l’Associació Napoleònica Valenciana, amb seu en Algemesí

“El proper dissabte, organitzaran dos recreacions, una pel matí, on s’enfrontaran les tropes espanyoles i franceses, i altra per la vesprada a les 20,00 hores, tindrà lloc la representació de la Marquesseta, i del General Arispe, on intervindran unes 40 persones dels grups de recreació de l’Associació Napoleònica Valenciana, i del Grup Almansa Històrica del 1.707, que representaran tropes espanyoles, el Regiment de València, Tropes franceses, del 117 en línia, i també hi hauran guerrillers espanyols de l’època de la Guerra de la Independència, a més de personal civil.”

El divendres i el diumenge  muntaran un campament  militar de l’època Napoleònica que estarà situat en el mercat valencià, on es podrà veure la vida que feien els soldats de l’ època, i es faran activitats per als menuts, com una escola de soldats, demostracions i desfilades amb les armes de foc i  sables de l’època.

En la II Fira de la Tapa participaran una dotzena d’ establiments, deu d’ells són de Carcaixent, i la resta d’Algemesí, i Simat de la Valldigna, així com 15 expositors locals, en la Fira Comercial.

 Expositors gastronòmics, i Tapes que presenten al concurs

 Una novetat hi haurà enguany, que ha sol·licitat el jurat, i és que es faça una Tapa Especial, i que la taronja siga protagonista.

 .- Bar Els Germans

*Oblea de samfaina a l’antiga. *Torrada d’ànec confitat, amb salsa de taronja caramel·litzada. *Pul-guita de re-llomello de porc, amb salsa suau de boletus

.- El Barrilet

*Saquet d’ànec a la taronja.  *Espuma de foie i poma. *Fi-gatell amb mel i mostassa.

.- La Búixola

*Montadet d’ànec amb all porro, i salsa de taronja. *Dip de creïlla amb samfaina  (pistó) i allioli. *Brotxeta de pollastre cruixent amb salsa de mostassa i mel.

.- Ca Quique, carnissers de Futur Carn i Nova Carn

Quique, hem presentat, “Costella a la mel, amb salsa de mostassa verda. *Castanya de botifarra, farcida de melmelada de taronja, embolicada en sabana crunch. Una molt espectacular que es, la Piruleta de carn,  de freses fresques i cor suau de formatge cremós.”

Ens comenta Quique, que el producte que mes es diferencia dels demes, son els elaborats, molt creatius. Sen ixen de lo tradicional i aposten per un producte, mes contemporani, innovador i mes modern. Tenen 35 hamburgueses diferents, de moltes classes i sabors, on toquen totes les carns, au, oví, porcí, en general totes. Les que mes venen son la vegetal de carabassí amb ceba, i la de buey.

.- Cafeteria Baladre

*Rollet d’Àvila amb bacon, i sala verda. *Torta de Melmelada de taronja amb formatge Brie. *Torta de sobrassada amb ou de guatla.

.- Ca Ramonet (Simat de la Valldigna)

Mónica i Max, “Hem presentat, Re-llomello i plàtan a la planxa amb salsa de pebres. *Mini-hamburguesa de fi-gatell i foie, amb crema de xampinyons, balsàmic de trufa blanca, i seva caramel·litzada. * Broqueta de salmó, carxofa i xampinyó tempura i vinagreta de cafè i taronja.”

.-Eventos El Palacete

*Ou cruixent de guatla amb chutney de taronja. *Delícies de Carrillades al vi negre. *Brotxeta Kikiri-crip.

.- Fresas i Menta

Celia, som una botiga de rebosteria creativa, i hem presentat, “Cheesecake de dolç de llet amb una base de xocolate, i salsa de caramel, per damunt. *Tortà Guinness, que porta cervesa negra, i crema de mascarpone. *Cupcake, porció individual de tortà, de bescuit de xocolate i una crema de  kit-kat per damunt.”

.- La Bodegueta (Algemesí)

Álvaro Torrent, hem presentat, “Hamburguesa d’ànec amb ceba caramel·litzada, amb salseta. * Re-llomello al foie, amb taronja amarga, i reducció de Pedro Ximenez. *Salmorejo Cordovès amb borumballes de pernil.”

.- Masia de la Calzada

*Ou poché de guatla amb bromera de creïlla violette. *Taco de gamba i guacamole amb salsa chipotlé. *Gaspatxo de taronja amb broqueta de salmó.

.- Restaurant Sant Blas

*Paté de clòtxines en escabetx sobre torita xip. * Tostadita continental amb xistorra i ou fregit de guatla. *Pinxo de braç de bacon a la valenciana.

.- L’Alfabia Vins

*Bodega Camilo Castilla: Ink. * Tint criança: Blank. *Moscatell blanc:Pink Rossat

Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here