El PSPV de Benifaió demana la retirada del nom de Rafael Blasco del Centre de Salut

0
287

Des de fa un temps estem observant com cada vegada més hi ha una major desafecció de la ciutadania per la política i sobretot cap als polítics que governem actualment les institucions. És clar que tota aquesta desafecció ha vingut propiciada per l’aparició de gran quantitat de casos de corrupció del que pocs partits amb acció de govern han sortit indemnes.

Però el que realment escandalitza a la ciutadania és que els partits polítics tradicionals no tallen aquests casos i a més no facen gestos seriosos perquè siguen creïbles de que estan en contra de la corrupció.

Per a mostra un botó, ja que, com és possible que un personatge com Rafael Blasco Castany des que D. Joan Lerma i Blasco el va cessar per una denúncia per suborns a funcionaris de la Conselleria a canvi de la requalificació de terrenys i que nomes surt absolt per un defecte de forma, haja pogut ocupar diferents conselleries en diferents governs quan ja es sabia que no era una persona molt honrada?

Al final el que ja s’intuïa el 1989 va ocórrer el passat mes de maig i ara si el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va dictar sentència per la qual condemnava a Rafael Blasco a vuit anys de presó i vint d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic, com autor d’un delicte de malversació de cabals públics, en considerar provat que es va apropiar, en l’exercici del seu càrrec, de fons destinats a programes de cooperació amb Nicaragua.

Aquesta manca de control, i en molts casos el no prendre mesures a temps provoquen que aquests personatges embruten el bon nom de moltíssim polítics que sacrifiquen la seva vida familiar per intentar que la ciutadania tinga un futur millor mitjançant les seves accions.

Per això és un bon moment perquè la Corporació Municipal de Benifaió faça un gest de cara primer a menysprear aquesta gentussa de la vida publica i al mateix temps es reconega el bon nom de molts polítics que amb les seves actuacions han aconseguit que la nostra vida siga millor i es per això que el Grup Municipal Socialista proposarà els següents acords pel seu debat i votació al següent Ple.

 ACORDS:

PRIMER.- Instar a la Conselleria de Sanitat i a l’empresa gestora Ribera Salud a que retire el nom de Rafael Blasco Castany de la sala d’espera d’urgències del Centre de Salut de Benifaió ja que es una persona “non grata” al nostre poble després de ser condemnant per corrupció, i mes si ha furtat els diners de Cooperació que encara es mes menyspreable.

SEGON.- Instar a la Conselleria de Sanitat i a l’empresa gestora Ribera Salud a que canvien el nom del nostre Centre de Salut per C.S.I Ernest Lluch Martin, com a homenatge al ministre que va posar la primera pedra del nostre ambulatori i que va lluitar perquè tots tingueren una sanitat publica, de qualitat i universal, a mes de lluitar per la llibertat fins que uns assassins d’ETA van acabar amb la seva vida.

TERCER.- El mateix dia que es canvie de nom el nostre de Centre de Salut que l’actual Corporació Municipal retra un homenatge a la Corporació Municipal presidida per l’alcalde Francisco Sanchis Baltasar i on el seu regidor de Sanitat va ser Francisco Giner Guirado que van aconseguir amb el seu treball que l’Ambulatori es poguera instal·lar al nostre poble i que des de aleshores gaudim.

PSPV-PSOE BENIFAIÓ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here