Alzira renega de la taronja per rendir culte al caqui en una Fira Internacional a octubre

0
501
Collidor de caquis al terme d’Alzira

Alzira que presumia ser «Patria y Lonja de la Naranja», durant l’època daurada del seu cultiu, mai havia organitzat durant els 200 anys de lideratge una fira a la seua principal font de riquesa. En canvi han sigut prou uns pocs anys de fortalessa del caqui, perquè este fruït d’orige exòtic siga objecte de culte mitjançant una mostra internacional, en octubre, per a promocionar-lo tot i començar a a cultivarse a la Ribera en la dècada dels 60.

Les regidories de Turisme i Agricultura han sumat esforços per contactar amb les organitzacions agràries, LA UNIÓ i AVA, la Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer i la cooperativa Alzicoop, que seran les principals protagonistes de l’event.

«Volem que la fira siga una porta d’eixida per al llaurador», ha explicat hui a Riberaexpress el regidor de Turisme, Rafael Fita. Una porta que preten obrir l’Ajuntament d’Alzira per donar a conèixer «els beneficis i advantatges del caqui», per «implicar els agents econòmics i productors de tota Espanya» i a més per «mostrat les nombroses aplicacions culinàries i vincular el sector».

El cultiu del caqui ocupa el 30% de la superfície cultivada al terme d’Alzira i supera ja el de la taronja als termes de l’Alcúdia, Alginet i Carlet. Els països europeus més importants, junt a EEUU i Rússia són els principals clients d’una fruita, amb moltes propietats, que està arrelant amb força als horts de la Ribera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here