Master Class i Concert Monogràfic al «Mestre Vert» de Carcaixent

0
326

El Conservatori Professional “Mestre Vert” de Carcaixent, en el seu 30 Aniversari, està celebrant la II Setmana Cultural, al voltant de la música i la dansa.

 El passat dimecres va tindre lloc en el Saló d’Actes, replet d’alumnes, professors, i amb la presència de Javier Costa, director, Aurelio Olivares, vice-director, Juan Ignacio Barrachina, cap d’estdis, del Conservatori, una Master Class, amb Concert Monogràfic, a càrrec de Salvador Brotons, amb la col-laboració dels professors, Julio Fresneda, clarinet; Joan Pons. percussió-marimba, i Francisco Hervàs, al piano.

Salvador Brotons i Soler, ( Barcelona, 1959) va estudiar flauta amb son pare, i va realitzar els estudis musicals en el Conservatori de Música de Barcelona aconseguint els títols superiors de flauta, composició i direcció d’orquestra.

Els seus mestres foren Antoni Ros-Marbà, Xavier Montsalvatge i Manuel Oltra.

Va ser primer flauta de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu (1977-1985) i de l’Orquestra Ciutat de Barcelona (1981-1985) , i l’any 1983 va rebre el premi Ciutat de Barcelona per la primera de les seues simfonies. Ha escrit una altra simfonia, Resplendor, un quartet, una sonata per a viola i altres peces de cambra. En 1987 va ser anomenat director de l’orquestra de la universitat de Pòrtland, als Estats Units, on va residir fins a 1997.

Ha sigut assistent de l’orquestra simfònica de la Florida State University (1986-1987) , director titular de l’Oregon Sinfonietta (1990-1993) , de la Mittleman Jewish Community Orchestra (1989-1991) , i de l’orquestra de la Pòrtland State University (1987-1997) , universitat on també va ensenyar contrapunt, direcció d’orquestra, literatura, i història de la música.

 Des de l’any 1991, és director titular de la Vancouver Symphony Orchestra (EUA) al capdavant de la qual ha sigut distingit amb el premi «Arts Council» atorgat pel Clark County i la ciutat de Vancouver.

Fou el director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallés (1998-2002) i de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (1998-2001) . També exercix de professor de direcció d’orquestra i composició en l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Actualment és el director musical de la Banda Simfònica de Barcelona.

Esta Master Class, segon ha explicat Javier Costa, naix per una proposta feta per els tres professors del Conservatori “Mestre Vert”, que han interpretat el concert, i ha recalcat, “l’esforç que han tingut que fer, perque es tractaven d’obes desconegudes per a ells”.

 

Salvador Brotons, ha fet una Classe interactiva, amb els assistents i els mateixos professors assistents interpretant les seues obres.

Programa

.- Dialegs Subtils, per a Clarinet Baix  i Percussió, op.50 (1990)

(La va compondré per al fagotista de la Universitat d’Arizona – EE.UU)

“m’ha agradat la interpretació amb el clarinet davall, en compte del fagot. La percussió depén molt de les baquetes que s’empren, i l’anar canviant-les, buscant la subtilesa amb el clarinet baix.»

.- Sonatina Aqüífera per a Marimba. op. 101(2005)

I.- Brollador           II.- Onatge             III.- Gotes             IV.- Cascades

.- Sonata per a Clarinet i Piano, op. 46 (1988)

I.- Moderato           II.- Recitativo        III.- Allegro – Rítmico

.- Fantasia Contrastant, per a Clarinet i Persució, op. 51 bis (2006)

Eduardo Sala/Riberaexpress

Fotos: Ricardo Carrillo

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here