El documental «Fent Memòria…RTVV» de Sergi Moyano i Esther Andrés hui a Carcaixent

0
483

Hui divendres  a partir les 19:00h de la vesprada, l’Auditori Municipal “les dominiques” de Carcaixent acollirà la xerrada i presentació del documental “Fent memòria… RTVV”.

 Es tracta d’un treball fet per dos joves carcaixentins de 13 anys i gravat a la ciutat de València on allí parlen amb alguns dels extreballadors de la Ràdio i Televisió públiques valencianes. Esther Andrés feu de càmera, mentre l’altre jove Sergi Moyano exerceix d’entrevistador als distints presentadors de la ràdio i televisió que hi intervenen, com són Xelo Miralles, Frederic Ferri, Amàlia Sebastián, Genar Martí i Clara Castelló que expliquen amb detall què és el que va passar i per què, fent memòria de tots els anys de Ràdio Televisió Valenciana.

 L’acte comptarà a la taula amb la presència de:

Xelo Miralles. Natural d’Oliva, fou el primer rostre que inicià les emissions de Canal Nou. Durant diversos anys va presentar els informatius d’aquesta cadena, i posteriorment el programa «Dossiers». Més recentment s’encarregà del setmanal «Medi Ambient» a Punt Dos.

 Albert Staromiejski Torregrosa. A l’any 89 aprovà les oposicions a Televisió Valenciana com a operador de càmera, on ha treballat a informatius i el programa «Dossiers». Ha passat per tots els platós fent programes enregistrats i directes. A través de la seua càmera ha vist nàixer la RTVV fins a març de 2013, víctima del primer ERO.

Sergi Moyano. Un dels creadors del documental, s’encarregarà de presentar i conduir l’acte. Aquest jove sembla haver decidit ja el seu futur i haver començat de ven menut la seua carrera periodística. Ja compta amb l’experiència d’un documental, realitzat també junt a Esther Andrés, sobre el desastre de la pantanada de Tous de 1982 a la seua ciutat de Carcaixent.

Al finalitzar l’acte hi haurà una taula on signar l’ILP pel dret a una Ràdio i Televisió públiques valencianes. Col·laboren en la presentació del documental el diari digital Vila Web, la web de premsa La Veu del País Valencià, el diari digital comarcal Ribera Express, la fontaneria Fonsacal i l’estudi fotogràfic Ricardo Carrillo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here