L’Alcúdia, un pas més prop per a creuar el Magre amb seguretat

0
185

L’avantprojecte de reforma de la Plataforma del pont sobre el Riu Magre va prenent força. L’últim pas es va donar a la Sessió Plenària del 28 de maig on la Junta de Govern Local va aprovar, per unanimitat, l’acceptació de la delegació de la Diputació de València per a l’execució de l’obra.

El projecte, motivat pel perill evident que corren les persones que transiten pel pont del Riu Magre, demana fer una remodelació en la que s’afegisquen carrils per a vianants i bicicletes separats del tráfic motoritzat. Creuar el tram es fa especialment perillós en horaris pròxims a la entrada o sortida del treball en l’empresa “Cítricos Valencianos S.A.”, popularment coneguda com Cañamàs, per la important afluència de gent que transita.

El pla es va iniciar en maig de 2013 quan l’Alcalde va solicitar a la Diputació de València una col·laboració econòmica per a la remodelació del pont. Aquesta solicitud inicial va estar seguida de tràmits i comunicacions entre la Diputació i l’Ajuntament que, poc a poc, li han aportat realitat al projecte.

Si fem la vista enrrere per refrescar la memòria del procés podem rescatar algunes dades importants. Després de la solicitud inicial anteriorment esmentada, el 7 de gener de 2014 l’Alcalde es va reunir amb Alfonso Rus, President de la Diputació de València, per tal d’analitzar el procediment a seguir per a signar, amb l’Administració Provincial, el conveni de financiació de les obres. La Diputació va estar estudiant la proposta fins que el 30 de gener de 2014 el vicepresident 1r i President de l’Àrea de Cooperació Municipal i Medi Ambient, Juan José Medina Esteban, va comunicar que s’havien concedit 150.000 euros per a les obres. El 5 de febrer, l’Alcalde va demanar un esborrany del conveni a la Diputació, fent-li saber a l’entitat el 18 de febrer que volia acceptar-lo. El 20 de Febrer de 2014 se van reunir Rus, asistit per Vicente Rafael Boquera Matarredona (secretari general de la Diputació), amb l’Alcalde i el secretari de l’Ajuntament de l’Alcúdia per tal de signar el conveni.

Aquest procés ens du directament a la Sessió Plenària del 28 de maig on, a part de l’acceptació per unanimitat de la delegació en el nostre municipi de la contractació de l’obra, la Junta de Govern Local es va comprometre a complir de manera rigorosa les Directrius que es mencionen en el procés d’execució de les obres.

Un cop delegades les obres al nostre ajuntament, el pròxim pas és la licitació, que serà en breu, i el començament de les obres, abans d’acabar el present exercici.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here