Descens lúdic en barca d’Alzira a Algemesí este diumenge per sentir el Xúquer com a «propi»

0
105
Piragües entre Alzira i Algemesí

«Viu el Xúquer» és un acte «lúdic i festiu», es tracta de baixar en caiac o altres embarcacions, pel riu, des d’Alzira fins a Algemesí mitjançant un descens no competitiu. La idea és que la gent recupere el sentit de «possessió» del riu, que el tornem a sentir com una cosa pròpia i que el deixen de vore com un corrent de porqueria, brutícia i contaminació. En definitiva aconseguir que el riu torne a formar part del nostre poble, com va ser fa segles en que va ser l’origen del mateix i del seu nom, i per això fem nostre el lema de les baixades d’altres rius  «el riu fa poble».

El fet de baixar per un riu ens dona una visió molt diferent del que estem acostumats, naveguem constantment envoltats de la seva vegetació, dels ocells, dels sons de l’aigua i no en som espectadors sinó que en formem part.
 La baixada del riu es una decisió ciutadana lliure i voluntària, i per lo tant es fa vaig la responsabilitat individual dels participants. Aquest tram del riu no es perillós però la presencia de troncs secs, canyes i deixalles fa que es tinga que extremar les condicions. Es obligatori l’ús d’armilles (chalecos) salvavides, i recomanable el posar-se protecció solars i portar aigua. La presència de xiquets es baix la responsabilitat dels seus pares.
A les 8’30 hores del pròxim diumenge ens concentrarem en el malecó d’Alzira, junt al pont de Pellicer, l’accés és en l’avinguda Luis Suñer, per la rotonda de la màquina del tren enfront de la caserna de la Guàrdia Civil.
A les 9 hores eixida baix del pont de José Pellicer. Una volta en Algemesí, disposarem de vehicles per acompanyar als participants a  Alzira a arreplegar el seu cotxe.
 En la xopera d’Algemesí tancarem la baixada esmorzant junts participants i espectadors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here