EU reclama beques de menjador escolar en juny i setembre a Alzira

0
295

EUPV insta l’Ajuntament a completar el mes de juny i setembre en les beques de menjador escolar, donat que la Conselleria només s’ha compromès a fer-ho el juliol i agost per tractar d’atendre els casos greus d’emergència social. Recordem que, a proposta d’EU, l’equip de govern es va comprometre en el darrer plenari a completar fins on no arribe l’administració autonòmica.

Segons I. Martínez, portaveu d’EU-Alzira: ‘també proposem que, alhora d’obrir els menjadors escolars en estiu, es faça el més immediat i amb un pla integral que reduïsca la segregació amb activitats lúdiques per a una atenció integral als menors. Aquesta proposta es concretaria vinculada a “l’escola d’estiu” amb activitats lúdiques i educatives que donen una atenció integral als menors, dotant els centres dels mitjans humans i recursos econòmics necessaris.’
Igualment, hem proposat que s’incloga a tot els menors, a partir de 12 anys, ja que als instituts d’ensenyament secundari no existeix menjador ni cap ajuda que garantisca que aquests xiquets i xiquetes reben una aportació nutricional bàsica davant els casos de malnutrició i augment de la pobresa infantil.
EU-Alzira insta de la mateixa manera l’Ajuntament que en la pròxima convocatòria de beques de menjador municipal, s’incloga una partida per a garantir tres menjars a l’escola per a les xiquetes i xiquets, almenys en els centres públics, que són els que depenen directament de l’administració.
La situació per a moltes famílies desfavorides i per a la classe treballadora és molt greu a dia de hui: amb prop d’un 29% de persones a l’atur a la nostra ciutat, la meitat sense percebre cap prestació, amb un augment d’un 18% de la pobresa des de l’esclat de la crisi o un 20% de pobresa infantil.
Aquestes dades es ratifiquen amb les dades que han donat les entitats que atenen casos greus de necessitat: prop de 800 persones han d’arreplegar aliments en la nostra ciutat i els serveis municipals també es veuen desbordats. Aquesta situació l’estan patint ja molts menuts, com han posat de relle

Menjador escolar del Garcia Sanchiz

u des de la comunitat educativa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here