Carcaixent aprova la proposta de UxV d’adaptar els badens a la normativa vigent

2
385

En els últims anys, a Carcaixent, igual que a la resta de municipis d´Espanya han proliferat en les vies publiques, bandes transversals, ressalts i passos de vianants elevats, tots ells, destinats al control de velocitat dels vehicles.

Està demostrat que aquestes mesures augmenten la seguretat dels vianants; però també s´ha de dir que sinó existeix una bona planificació ni una homogeneïtat pel que fa a les seues dimensions ni als seus models, pot provocat incomoditats i molèsties als conductors, així com també danys en els vehicles, a més a més del perill intrínsec que suposen per al transport de malats en ambulàncies, la desestabilització dels vehicles que poden acabar en accidents i nombroses lesions cervicals entre altres.
Vist açò, des del nostre grup hem de dir que després de fer una ullada, hem comprovat que a Carcaixent hi han reductors i passos de vianants fóra de normativa pel que fa a l´altura, al pendent d´entrada i eixida i a la senyalització. Per tant, des de fa uns anys, l´ Ajuntament de Carcaixent incompleix de manera reiterada l´artícle 5 del Reglament General de Circulació, que converteix en obstacles prohibits els passos de vianants elevats i les bandes transversals que no complisquen amb la normativa bàsica establida (plataforma trapezoïdal de 10 centímetres d’altura com a màxim, construïda en formigó o material asfàltic, amb un màxim de 4 metres de llarg i unes rampes de pujada i baixada d’entre 1 i 2,5 metres, depenent del límit de velocitat existent) a este efecte pel Ministeri de Foment.
Per la seua banda l’article 168 RGC assenyala expressament que per a passos de vianants no podran utilitzar-se línies d’altres colors alternant amb les blanques. A més, els nous ressalts hauran de disposar d’il·luminació nocturna per a garantir la seua visibilitat, localització i presència de vianants per part dels conductors. També, cal afegir que s´ha d´utilitzar una pintura adequada i homologada, cas que no està complint-se a Carcaixent i que com a passat recentment ha desembocat en un accident de trànsit on l´Ajuntament ha patit una reclamació patrimonial per un accident de motocicleta que suposadament ha segut provocat per la utilització d´una pintura inadequada en la senyalització horitzontal viaria.
Per tant, vist que el temps d´ adequació i adaptació dels ressalts fóra de normativa ha vençut; Ana Calatayud, demanarà al plenari de maig, que previ informe del servicis tècnics municipals, es procedisca al desmuntatge i/o adequació de tots els elements que es troben en situació il·legal, i que per tant, a la màxima brevetat es facen les actuacions pertinents per tal d´adaptar-los a la normativa vigent.

2 Comentarios

 1. Sra. Calatayud ¿ el PP le ha aprobado a usted y a su grupo una moción ?
  ¡¡¡ No he oído el repicar de nuestro campanario !!!!
  jaaaaaa jaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  Además eso se merece unas portadas en los periódicos de la provincia.

  No se , no se , a mi esto me hace sospechar , algo debe haber detrás ( alguna intención oculta ) para que el PP le de su apoyo. Esto me huele intento de acercamiento político.
  No creo que el Kako tenga que advertirle que cualquier tipo de compadreo con el PP ( tipo el que nos tiene acostumbrados compromis ) no le va a beneficiar en absoluto , ni a usted ni a Carcaixent ( al menos esa es mi opinión ).
  Hace tiempo que considero que usted y su grupo representan un cambio del hacer político en Carcaixent ( sacar a las viejas momias de nuestro ayuntamiento) , pero las circunstancias políticas actuales ,que están haciendo pagar la crisis a los más desfavorecidos , están haciendo que me radicalice en mi concepción de una solución , que cada vez se acerca más a las posturas proclamadas por ese grupo político espontáneo de Podemos.
  Tengo claro que PP/Psoe nos sacarán de esta crisis pero siempre con la condición que sus amigos sean los más favorecidos ( bancos , grandes empresas , gente de partido y amigos…. ) , lo cual va tener como consecuencia que el sufrimiento de la población sea mayor y más duradero en el tiempo.

  Y después de esta reflexión no me queda más que darle la enhorabuena por haber conseguido que le dejen a usted tomar alguna iniciativa ( cuidado que algo hay detrás TOC TOC TOC ). Y si se lleva a cabo la modificación de los p… bádenes se lo agradeceré ( aunque eso será mucho más difícil ) , ya que alguna que otra de sus propuestas ( como por ejemplo la de la creación de un comedor social ) quedaron en el olvido.

 2. KAKOOOOOOO…. que le han aprobado modificar los badenes…!!!!
  No te vayas a creer tu que han aprobado ninguna rebaja fiscal ni nada por el estilo…. tranquilo/a…que no hay motivo para que toque el campanario…. al campanario dejémoslo tranquilo que ya da bastante por culo cuando suena…!!!
  JAJAJAJA

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here