Un govern legítim que ja no té legitimitat / Opinió: Xymo Candel

0
427
Xymo Candel

A les eleccions municipals del 2011 el Partit Popular va traure en Alzira un total de 11.747 vots i aconseguí 13 dels 21 concejals del Consistori. Diumenge passat, a les eleccions europees, en canvi, només n’ha tret 4.049, uns 7.698 vots menys que fa tres anys. Aquest resultat, de repetir-se, deixaria al PP alzireny en només 6 concejals, 7 menys dels que ara té. Aleshores, l’any que ve el Partit Popular tornaria a ser el partit mes votat, pero, li resultaria insuficient per seguir governant.
Aquestes dades, puix, ens fan pensar coses, moltes coses. I açò primer que ens diuen és que no s’ha d’anar mai en contra de la ciutadania, del Poble. Perquè el Poble acabarà posant a cadascú al seu lloc. I també, ens diuen que anem a tindre durant un any en Alzira un govern local legítim que, en el transcurs d’unes hores dominicals, s’ha quedat sense legitimitat. Açò, deu resultar dur d’engolir, no?
I diem que serà dur de tragar, perquè no fa molt que la ciutadania s’ha vist avassallada per una sèrie de decisions unipersonals de l’alcaldessa Elena Bastidas; tals com, per posar un exemple, el trasllat de les instal·lacions de l’Escola Permanent d’Adults en benefici d’una magna Oficina d’Atenció al Ciutadà. Sí, aquestos resultats es faran durs de digerir. Com mantindre ara tot eixe projecte ‘bastidasià’ d’una Gran Alzira? Com?, quan la societat alzirenya ha donat l’esquena al PP i a la seua primera autoritat local. Eixa Gran Alzira d’Elena Bastidas ja no se la creu cap persona.
Les alzirenyes i els alzirenys necessiten, més prompte, estabilitat laboral i una economia personal i familiar esplaiada, res més allunyat de construccions ‘faraòniques’ municipals. Però, açò significa una economia sana, sanejada, on l’agricultura, la indústria, els tallers, el comerç i els servicis no es troben ofegats per les traves administratives. Treballadors per compte d’altri, autònoms i xicotets empresaris s’han vist desemparats pel Partit Popular.
Ara, a un any vista, ens diuen que tot s’arreglarà, que tot s’acabarà, que “Espanya va bien, por el buen camino”… ¿? maquillant un resultat catastrophic I ruinos. Tindrem els parcs i els jardins nets, les places ornamentades, els carrers immaculats. A més a més, es mamprendran rehabilitacions d’envergadura, com la de la ‘Casa d’Alòs’. Tenim superàvit pressupostari i ajudes de la Diputació provincial; però, així i tot, mantenim els impostos locals ben elevats. A qui vol enganyar el PP alzireny? Tots sabem dels pleits que manté l’Ajuntament per questions urbanístiques, per mencionar només un dels temes problemàtics i escaients. Tots sabem dels casos de corrupció en què està inmers el Partit Popular a lo llarc de tota la Comunitat Valenciana ¡¡¡…ehhh Blasco…!!!.
Alzira, com tantes altres poblacions de la Comunitat Valenciana, només ha servit que de joguina en mans d’especuladors sense escrúpols i negligents.
Ara bé, el Poble d’Alzira ja s’ha cansat, ja no suporta més aquest ‘despotisme gens ilustrat’, més altaneria, més mentides, més enganys.
És per tot açò que des d’Iniciativa per Alzira, des d’IpA, demanem seriosamente a la sra, Elena Bastidas que se plantege la convocatoria anticipada d’eleccions municipals. Que vega en estos resultats electorals la seua propia“ Cronica de una muerte anunciada” al capdavant de la alcaldía de Alzira.
És per tot açò que des d’IpA demanem a la resta de les forces polítiques que secunden aquesta proposta excepcional.
Entre tots hem de tornar la paraula al Poble i que siga el Poble qui decidisca el seu futur, qui es pronuncie en llibertat.

Xymo Candel
Secretari d’organització d’Iniciativa per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here