L’evidència d’una injustícia / Opinió: Robert Martinez

0
404

Les declaracions que ha fet a l’Alcúdia el Director General d’Aigua de la Generalitat Alberto Comos sobre que van ser els regants els que imposaren en la negociació del Pla de conca del Xúquer el sistema de permuta d’aigua amb els pobles de la Comarca, obligant als veïns de la Ribera a pagar-los l’aigua del riu Xúquer que van a poder rebre per les seues aixetes per a beure, és la evidència del despropòsit que ha suposat la gestió que del tema del subministrament de l’aigua a la comarca tots els prop de 19 anys de govern del PP.

És més que probable que el sr. Com

Robert Martinez en Antella

os no haja dit la veritat, o almenys tota la veritat (i això correspondrà als regants directament al·ludits clarificar-ho), especialment quan es té en compte la seua trajectòria anterior, com a màxim responsable de la “Fundación Agua y Progreso”, entitat creada pel PP per a l’agitació propagandística en l’etapa de l’artificial “guerra de l’aigua”, que tant bon resultat electoral els va donar, i que va rebre més de 7,2 milions d’€ de fons públics de la Generalitat (a més de moltes altres aportacions fetes per les Diputacions i altres entitats públiques controlades pel PP) que es nega la Generalitat a justificar. La qual cosa ha fet que el grup del PSPV a les Corts Valencianes (baix la direcció del diputat sr. Signes) s’haja vist obligat a interposar un recurs davant els Tribunals per a poder a accedir a les justificacions que s’han pogut presentat sobre les destinacions reals que s’han donat a eixos fons públics (de segur que ens sorprendrà comprovar en que s’han gastat tots eixos milions de dines de tots).

Allò que si que queda molt clar és que el que els ciutadans de la Ribera no tinguen dret a una concessió pròpia d’aigua del riu Xúquer per a poder beure aigua no contaminada, a diferència del que ocorre amb els ciutadans dels municipis de les àrees metropolitanes de València, Sagunt i Albacete, ha sigut conseqüència d’una “obscura negociació” que s’ha portat pels governs central i autonòmic del PP, d’esquenes als interessos prioritaris dels veïns de rebre eixa aigua “de boca” de qualitat sense cap limitació ni condició.

Si és evident que els veïns de la comarca pagaran en el futur en els seus rebuts locals el cost d’eixa “permuta”, això sols serà la conseqüència directa de la gestió nefasta que del tema han fet els governs del PP, que sempre han fet primar interessos econòmics privats sobre els drets socialment prioritaris dels residents de la Ribera a tenir garantida una dotació pròpia d’aigua del riu Xúquer no condicionada a “permutes” o “intercanvis” remunerats amb altres.

La pregunta que des del PSPV venim fent des de fa anys continua sense resposta: Perquè els habitants de la Ribera no tenen dret a un subministrament d’aigua amb les mateixes condicions que els habitants de les ciutats de València o Albacete?

Robert Martínez
Secretari comarcal del PSPV de la Ribera Alta

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here