L’escola municipal la Vieta pionera a Carcaixent d’un projecte artístic

0
502

Velazquez, Degàs o Picasso entre d’altres són els protagonistes durant el mes de maig a l’Escoleta Infantil municipal «La Vieta» de Carcaixent. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig, les professores del centre han posat en marxa un projecte pioner en què l’objectiu és apropar als menuts de dos i tres anys al món de l’art, els museus, els pintors i de algunes de les obres pictòriques més representatives de cadascun d’ells.

Reconèixer pintors destacats

Els xiquets i xiquetes , com explica Carme Caldés, directora del centre, “són capaços de diferenciar i reconèixer a Velázquez, Degàs, Picasso, Sorolla o Van Gogh. És un projecte molt bonic perquè veus com aprenen i es meravellen de les obres d’estos grans artistes, s’acosten a l’art amb una mirada neta sense prejudicis. Les obres d’art són una eina extraordinària per aprendre obrir els ulls al món «.

Pel que fa a la metodologia durant la setmana es planteja el treball amb la utilització de diferents materials com els bits, és a dir, una fitxa amb la imatge de l’obra seleccionada de cada pintor, amb fitxes per pintar, etc. Al final de cada setmana els xiquets fan una escenificació del quadre i el pintor així es converteixen en Velázquez o Sorolla i les més xiquets gaudeixen per uns segons com si foren la «Bailarina, posando para un fotógrafo» de Edgar Degàs.

El treball per projecte és una de les propostes metodològiques més interessants. Esta experiència vol ser una reflexió sobre com a partir del dia internacional dels museus, sorgeix un xicotet projecte que sense dubte en acosta al món de l’art”, apunta Caldés.

“La Vieta”

L’Escoleta Infantil Municipal “La Vieta” va nàixer el 1985 destinada a l’educació d’alumnes de primer cicle d’Educació Infantil, d’1 a 3 anys, autoritzada, homologada i subvencionada parcialment per la Conselleria d’Educació, complint així els requisits referits a les instal·lacions i al personal titulat.

El constitueix un marc adequat per al desenvolupament integral de totes les potencialitats del xiquet, hàbits, destreses físiques, intel·lectuals, socials, afectives, de comunicació, etc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here