Festa del Basquet en les finals d’aleví i benjamí d’Algemesí

0
549

Un total de set Finals es disputaren, recentment,al Pavelló 9 d’Octubre d’Algemesí, on es va vorer un Basqet de gran altura dels Alevins i Benjamins, i unes grades plenes de familiars i seguidors dels equips participant, que feien de cada partit una pinya per animar als seus equips.

 No ha defraudat les expectatives que envoltaven estes finals, pel nivell que tenen hui en dia els equips Base, fruit d’un bon treball dels diferents clubs, i de la Federació Valenciana de Basket, en este esport on es veu el verdader sentiment i agraïment  dels mes menuts quan guanyen, i el pesar que tenen, el no aconseguir-ho.

Finals, Equips, Resultats

Mati

.- Final Aleví Masculí -1a Zonal  

Valencia Basket: 60  –   Entrenador: Javier Soler – Máxim anotador: Alvaro Roig

La Llum B.C: 50  –  Entrenadora: Patricia Collado – Màxim anotador: Quique Huerta

 Els més menuts van protagonitzar un emocionant partit amb jugades que van entusiasmar els nombrosos familiars i aficionats que es van congregar en les grades per a seguir als dos millors equips Benjamins de la temporada.

La igualtat va ser la nota destacada durant totes les finals, i només en l’últim període va ser capaç el València Basket d’assegurar-se el triomf en la primera de les finals disputades a Algemesí. Álvaro Roig va ser triat Millor Jugador.

.- Final Benjamí Preferent

C.B. Escolapias: 45 – Entrenador: Pedro Polo

Valencia Basket: 47 – Entrenador: Toni Salom

El tercer període, en el que els jugadors d’Escolàpies no van tindre sort de cara al cércol i no van aconseguir anotar cap punt, va ser decisiu en el posterior desenrotllament de la trobada, amb un València Basket que va saber mantindre la renda aconseguida a pesar que va passar moltíssims compromisos en els minuts finals.

Alejandro Vendrell, del C.B. Escolàpies, va resultar triat Millor Jugador.

 .- Final Benjamí Autonòmic

www.cbmarcelina.com Roquette (Benifaió): 40 – Entrenador: Toni Canyada

EMB Godella: 42– Entrenador: Ivan Garcia

En esta matinal, el partit que va acaparar mes l’atenció, va ser esta final Autonómica, en la que els dos equips jugaren a gran altura, i fins als últims 5 segons, no es và decidir el guanyador, a pesar d’anar el EMB Godella, davant el marcador tot el partit, amb un triple, quan anaven perdent . Molts nerviosos els xiquets del Roquette, durant tot el partit, errant cistelles cantades, que si hagueren entrat, podríem estar parlant d’un altre partit. Res a dir del triomf del Godella, que tenen un bon planter de jugadors, i exhibiren un bon Basket.

Al final, triomf per a EMB Godella en un partit amb final d’infart.

Trofeu de Millor Jugador per a Marcos Martínez.

Finalitzats els 3 partits, Salvador Fabregat, President de la Federació de Basket de la Comunitat Valenciana, va fer entrega dels Trofeus als Equips guanyadors, i millors jugadors.

Vesprada

.- Final Aleví Masculí Preferent

C.B. Genovés: 46 – Entrenador: Enrique Orts

C.B. Aldaia: 70 – Entrenador: Paco Llorens

.- Final Aleví Femení Preferent

Ros Casares Basket: 63 – Entrenadora: Laura Cucarella

C.B. Jorge Juan Cableworld: 26 – Entrenador: Miguel Juan Pérez

En les dos finals, els vencedors es van mostrar superiors al rival pràcticament des de l’inici del partit.

Elsa Cabrera i Javier González s’han portat el MVP.

 

.- Final Aleví Masculí Autonòmic

Valencia Basket: 84 – Entrenador: Francisco Pardo

C.B. Tavernes Summer Training Camp: 56 – Entrenador: Abilio Muñoz

.- Final Aleví Femení Autonòmic

S.D. El Pilar: 48 – Manu Orrico

Picken Claret C.B.: 43 – Juan Fuentes

C.B. Tavernes i Picken Claret es van marcar un inici irresistible, però a poc a poc València Basket i El Pilar van ser retallant distàncies fins a posar-se per davant. Ja en la 2a mitat, l’equip entrenat per Paco Pardo es va anar clarament en el marcador sentenciant el xoc, mentres que l’equip de Manu Orrico ho va tindre molt més complicat encara que finalment també va acabar imposant-se en els instants finals de la trobada.

Els millors jugador/a en Autonòmic han sigut, Guillem Ferrando, i Irene Martínez.

Entrega de Trofeus

El president de la FBCV, Salvador Fabregat, ha estat present en les Finals i ha fet entrega dels trofeus als diferents equips, acompanyat pels regidors de l’Ajuntament d’Algemesí Marcos Giner i Mª Ángeles García, a més del president del C.B. Algemesí, Vicent Enguix. Els millors jugadores/as de cada Final han rebut també el seu trofeu junt amb un pack de material esportiu del 9é Campus de Tecnificació.

Veient els partits, es trobava, Ana Belen Alvaro Bascuñana (ABA), jugadora espanyola de bàsquet professional, ja retirada. Va ser 202 vegades internacional per Espanya, sent els seus èxits més significatius amb la roja l’Euro Basket de 1993, i un meritori quint lloc en els Jocs Olímpics de Barcelona.

6 Lligues espanyoles – 4 Copes de la Reina – 2 Euro-lligues amb el Dorna – Triada dos vegades millor base europea – Or en Europeu amb Espanya peruggia 1993 – 5 lloc i diploma olímpic en les Olimpíades de Barcelona amb Espanya.

Paco Teruel Machi, alcalde de Benimodo, estava acompanyant als familiars de Alex Valero Artagoitia, jugador del www.cbmarcelina.com Roquette (Benifaió), Benjamí, en la Final Autonómica, per ser veïns del poble.

Agrair la col·laboració prestada per Juanvi Alandete, del Club Basket Algemesí, i de Amparo Calabuig, del Departament de Comunicació de la FBCV.

 Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here