Les baixes del servei de Pediatria a l’Alcúdia no són cobertes amb especialistes

0
139

 

En gener de l’any passat l’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar per unanimitat una moció de Compromís en la que es denunciava que el servei de pediatria de la nostra localitat havia estat funcionant de manera deficient afectant a la qualitat del servei i als usuaris del mateix.

 

En aquella ocasió, per la jubilació d’un dels dos pediatres, i durant alguns mesos, els usuaris d’aquest servei, s’havien trobat sense cap metge pediatra quan han assistit a la consulta, derivant-los al Centre de Salut de Guadassuar o en alguns casos a l’altra pediatra del Servei de Pediatria de la nostra localitat. Durant distints períodes de temps el Servei de Pediatria de l’Alcúdia no havia comptat més que amb un sol metge, en lloc dels dos que ens corresponen.

Centre de Salut

Actualitat: Paco Sanz, regidor de Compromís pe l’Alcúdia, denuncia que de nou i durant el present mes de maig s’han produït anomalies en el funcionament del servei de pediatria de l’Alcúdia. Un permís reglamentari de 5 setmanes d’un dels dos pediatres, no ha sigut substituït pel pertinent pediatra, sinó per un metge de medicina familiar que ha anat a hores i no tots els dies, deixant només a un pediatra en el Centre de Salut de l’Alcúdia. Posteriorment un permís reglamentari d’una setmana del segon pediatra va fer que no hi haguera cap pediatra a disposició dels usuaris.

 

És a dir, durant 5 setmanes no es va contractar a cap pediatra, situació més greu en la darrera setmana que no hi havia cap pediatra al Centre de Salut de l’Alcúdia. La direcció del Departament de Salut de la Ribera no ha cobert aquestes dos baixes produïdes, deixant el servei de pediatria en mans d’un metge de medicina general.

 

És a dir, en el període de poc més d’un any, que se sàpiga, es torna a produir una deficient atenció en el servei de pediatria, sense que, de nou des del Departament de Salut de la Ribera s’haja procedit a cobrir de manera immediata aquestes baixes. Estem per tant davant un problema de desatenció als usuaris.

Paco Sanz ha manifestat que «com en l’anterior ocasió, relacionem aquests problemes amb el model de sanitat de gestió privada aplicat a la nostra comunitat, com és el cas de l’Hospital de la Ribera i l’àrea de salut corresponent, concebut des d’un punt de vista del benefici empresarial i no com a servei públic, de manera que situacions com aquestes augmenten aquest benefici. Hem de manifestar que amb la qualitat de l’atenció sanitària no es pot estalviar».

 

Cal dir que el Centre de Salut de l’Alcúdia, depèn del Departament de Salut de la Ribera que gestiona per concessió administrativa el grup empresarial UTE Ribera Salud (Banc Sabadell, Adeslas, Lubasa i Dragados) als que recentment s’ha sumat el grup nord-americà Centene Corporation.

 

Compromís ha presentat al Plenari de l’Alcúdia una moció que demana que aquesta situació no es torne a produir en el futur. De manera que quan es donen circumstàncies de baixes, permisos o vacacions dels titulars del Servei de Pediatria o d’altres serveis, es procedisca a substituir de manera immediata a aquests professionals. En el cas d’aquest servei que la baixa siga coberta amb un especialista en pediatria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here