EU-Alzira denuncia una retallada del 33% en les polítiques públiques d’ocupació

0
327

EU-Alzira denuncia que en el 2013 i 2012, en el pitjor de la crisi i amb els índexs més alts d’atur coneguts, les polítiques d’ocupació públiques que gestiona l’IDEA s’han reduït en un 66% des que començà la crisi. En el 2009 es destinaven, des d’altres administracions i l’Ajuntament, 3 milions d’euros; aquesta legislatura s’ha passat a tan sols 1 en el 2012 i 2013, segons la memòria anual presentada per l’Ajuntament.

Per a Ivan Martínez, portaveu municipal d’EU-Alzira: “les polítiques d’ocupació han sigut desarmades pels governs del PP, el que deuria ser una prioritat. Pràcticament, totes les aportacions són ja municipals, i el govern de la Generalitat ni està ni se l’espera. De la mateixa manera, també s’ha deixat morir el PAVACE (Pacte Valencià per l’Ocupació, amb els agents socials) en la comarca.”

Segons I. Martínez: “des d’EU-Alzira hem demanat des de l’inici de legislatura més recursos municipals per a ocupació (es destina no arriba a 1 euro de cada 35 que té l’Ajuntament), i no ha sigut fins el 2014 que s’han creat nous plans de treball, del tot insuficients. I això malgrat el superàvit de més de 3,5 milions d’euros en el 2013.”

Des d’EU demanem l’ampliació del Pla Famílies (que a penes arriba al 10% dels demandants, que són casos d’urgència social), la posada en marxa immediata de tot el Pla d’Ocupació Juvenil (que des del 2007 no n’hi ha hagut cap), les brigades de neteja de parcel·les i solars (que sols es va fer per uns mesos l’any passat) o la gestió directa de serveis privatitzats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here